VP's Elftal van de week: Vermeer soeverein, Depay voegt daad bij het woord

VP's Elftal van de week: Vermeer soeverein, Depay voegt daad bij het woord

11-08-2014 12:40
8

De kop is eraf! De eerste Eredivisie-speelronde leverde direct al weer genoeg voer voor discussie op. Tijd om het VoetbalPrimeur elftal van de week samen te stellen. 

Kenneth Vermeer (Ajax)
Kenneth Vermeer toonde in de Amsterdam Arena maar weer eens aan niet veel onder te doen voor Jasper Cillessen. De tweede keeper van Ajax hield zijn ploeg bij een 0-0 stand tegen Vitesse overeind met uitstekend keeperswerk. Het was grotendeels aan Vermeer te danken dat de Amsterdammers de Eredivisie-ouverture omzetten in een 4-1 zege.

Dion Malone (ADO Den Haag)
De 25-jarige rechtsback van ADO beleefde een zorgeloze middag tegenover Jean-Paul Boëtius. De linksbuiten van Feyenoord en Oranje-international was onzichtbaar. Malone bekroonde zijn goede optreden bijna met een prachtdoelpunt, maar de lat voorkwam dat.

Jeffrey Gouweleeuw (AZ)
De centrale verdediger zette in de voorbereiding direct een punt achter zijn moeizame verleden met Marco van Basten. Tegen Heracles Almelo liet Gouweleeuw zien waarom AZ hem ooit wegplukte bij het Heerenveen Van Basten. Doortastend, betrouwbaar en met een sterke drang naar voren.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Een speler van PEC Zwolle kan niet ontbreken in het elftal van de week. Alles valt op het moment goed in Zwolle. Aanvoerder Van Polen begon de Eredivisie goed met een sterk optreden tegen FC Utrecht. De Zwollenaren hielden de nul en wonnen uiteindelijk eenvoudig van de Domstedelingen. En Van Polen? Die kan op basis van zijn sterke spel een nieuwe contractaanbieding tegemoet zien.

Joris van Overeem (FC Dordrecht)
De eerste speelronde van de Eredivisie levert altijd succesvolle debutanten op en dat was tijdens de aftrap van het seizoen 2014/2015 niet anders. Wat te denken van Joris van Overeem. Het door AZ aan FC Dordrecht verhuurde talent hielp de promovendus op bezoek bij sc Heerenveen aan een droomstart van het nieuwe seizoen door de 1-2 aan te tekenen.

Nick Viergever (Ajax)
Het officiële debuut van Nick Viergever in het shirt van Ajax viel afgelopen week tijdens de Johan Cruijff Schaal in het water, zondag ging het de van AZ overgekomen middenvelder een stuk beter af in de Eredivisie. Viergever speelde sterk en bekroonde zijn eerste Eredivisie-optreden namens Ajax met een treffer.

Jordy Clasie (Feyenoord)
Moeizaam, zo valt de overwinning van Feyenoord in Den Haag het best te omschrijven. De Rotterdammers speelde een groot deel van de wedstrijd tegen tien Hagenaars, maar wisten pas in blessuretijd toe te slaan. Als aanvoerder en aanjager van het kaalgeplukte Feyenoord wist Jordy Clasie zich te onttrekken aan de malaise. De kleine Oranje-international deed wat van hem verwacht werd, maar hoelang kunnen de Rotterdammers Clasie in deze vorm nog behouden?

Albert Rusnak (SC Cambuur)
De vierde middenvelder is opnieuw een Eredivisie-debutant. Albert Rusnak, die door SC Cambuur gehuurd wordt van Manchester City, gaf zijn visitekaartje af tegen FC Twente. Met een puntgave vrije trap toonde de sterke spelverdeler direct zijn kwaliteiten. Een talent om in de gaten te houden tijdens het nieuwe seizoen.

Jarchinio Antonia (FC Groningen)
'Wie zegt dat je niet mag juichen?', vroeg Jarchinio Antonia zich hardop af nadat hij zijn voormalige werkgever Go Ahead Eagles de nek omdraaide. De aanvaller stond aan de wieg van een prima comeback FC Groningen, dat in Deventer tegen een 2-0 achterstand aankeek. Antonia had met twee assists en een doelpunt in zijn eerste Eredivisie-wedstrijd in het shirt van de Groningers een enorm aandeel in de knappe zege in de Adelaarshorst.

Memphis Depay (PSV)
Een andere vleugelaanvaller die zich positief wist te onderscheiden was Memphis Depay. Het PSV-talent wil na het voor hem succesvol verlopen WK in Brazilië het voortouw nemen bij de Eindhovenaren en begon daar zondag mee in Tilburg. Met twee treffers schoot Depay uit de startblokken voor wat voor hem een meer dan belangrijk Eredivisie-jaar wordt.

Guus Hupperts (AZ)
De aanval van het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door Guus Hupperts, die zijn nieuwe werkgever AZ direct liet zien wat hij in huis heeft. Met een geplaatst schot tekende hij tegen Heracles Almelo (0-3) zijn eerste treffer in Alkmaarse dient aan. Marco van Basten hoopt vaker 'dat soort fratsen' van Hupperts te zien.