Jong Ajax met WK-deelnemers boekt simpele eerste zege in Jupiler League
Telstar geen partij voor Amsterdammers: 3-0

Jong Ajax met WK-deelnemers boekt simpele eerste zege in Jupiler League

11-08-2014 21:55
33

Jong Ajax is het nieuwe seizoen in de Jupiler League maandagavond begonnen met een zege op SC Telstar. Het duel op de Toekomst eindigde in 3-0. Queensy Menig scoorde tweemaal. De derde treffer kwam op naam van Lucas Andersen. WK-ganger Jasper Cillessen keepte de hele wedstrijd. Collega-international Joël Veltman speelde volgens afspraak alleen de eerste helft.

Menig had in de negentiende minuut voor het eerst succes. De actie en de pass van Andersen aan zijn treffer vooraf gingen, maakten de afronding simpel. Vlak daarna liet Menig een grote kans op 2-0 onbenut. Ditmaal was Richairo Zivkovic de aangever. Een kwartier voor tijd maakt hij die misser meer dan goed door de bal van een meter of vijftien om een Velsense verdediger heen in de hoek te draaien.

Doelman Cor Varkevisser had geen tijd te reageren. Even later bracht hij redding bij een inzet van Andersen, in de rebound knalde de getalenteerde Deense middenvelder wel raak. Sheraldo Becker zag in de slotfase een ziedend schot via de lat over gaan.