Als je één-tegen-één komt met Van Persie of Robben, dan leer je wel verdedigen
Veltman speelt een helft met Jong Ajax tegen Telstar: "Het is heerlijk om weer op het veld te staan"

"Als je één-tegen-één komt met Van Persie of Robben, dan leer je wel verdedigen"

12-08-2014 07:48

Joël Veltman speelde maandagavond met Jong Ajax tegen Telstar (3-0). De centrale verdediger kwam een helft in actie tijdens het duel in de Jupiler League. Topfit en met een berg extra ervaring op zak is hij nu klaar voor een nieuwe seizoen in het eerste van Ajax.

"Ik heb op het WK veel geleerd", zegt Veltman in gesprek met De Telegraaf. "Door mijn reserverol stond ik in de grote partijen altijd tegen Robin van Persie of Arjen Robben. Als die één-tegen-één met je komen, leer je wel verdedigen."

Veltman speelde een helft tegen Telstar, komend weekend hoopt hij op negentig minuten tegen AZ. Aan zijn fitheid zal het niet liggen. "Het is heerlijk om weer op het veld te staan en door het WK had ik wel een superconditie. Louis van Gaal zei het op een gegeven moment ook: de reserves worden conditioneel beter dan de basisspelers. De dag na de wedstrijd hadden wij telkens een heel zware training en dat was wel pittig."

De verdediger is zowel fysiek als mentaal topfit, mede door het feit dat hij voor het eerst in lange tijd echt vakantie heeft gehouden. "De staf zei ook: pak maar lekker je rust. Mentaal voelde ik me na de vakantie heel goed en conditioneel had ik nauwelijks iets ingeleverd. En de vetmeting zat wel goed."