Overmars wacht op reactie Eto'o: Krijgen binnen twee dagen antwoord
Sportmarketeer noemt eventuele komst van spits een 'trendbreuk'

Overmars wacht op reactie Eto'o: "Krijgen binnen twee dagen antwoord"

12-08-2014 07:58
8

Ajax-directeur Marc Overmars verwacht binnen twee dagen duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Samuel Eto'o bij Ajax. De vraag op dit moment is of die toekomst er wel is. Naast de Amsterdammers worden steeds meer clubs in verband gebracht met de spits, voor de Amsterdammers is het afwachten.

"We krijgen binnen twee dagen antwoord", zegt Overmars in het Algemeen Dagblad. De Nederlandse voetbaldirecteur, die in zijn tijd als speler van FC Barcelona nog een wedstrijd tegen Samuel Eto'o - toen actief bij Real Mallorca - speelde, sprak vorige week met de 33-jarige aanvaller. Sindsdien is de mogelijke samenwerking tussen Eto'o en Ajax onderwerp van gesprek in Nederland. Binnen twee dagen zal duidelijk zijn of hij daadwerkelijk komt.

Bob van Oosterhout, sportmarketeer, zou de komst van Eto'o naar Ajax een 'trendbreuk' vinden. "Omdat het niet past bij de kernwaarden van de club, die bekend staat als club die jonge spelers opleidt. Op dat imago kiezen sponsors Ajax uit. Ik weet ook wel dat hij een publiekstrekker is en dat er misschien wat shirts worden verkocht, maar ik geloof er ook niet in dat een sponsor van Ajax daarom een deel van het salaris op zich zal nemen."

Bij de Amsterdammers is er een salarisplafond. Trainer Frank de Boer liet eerder al blijken dat er bij bijzondere gevallen van dat salarisplafond afgeweken moet kunnen worden.