Zweed hoopt op snel vertrek bij Ajax: Maar er is nog niemand concreet
"Op dit moment kan een foute keuze na deze moeizame periode bij Ajax het einde van een carrière betekenen"

Zweed hoopt op snel vertrek bij Ajax: "Maar er is nog niemand concreet"

12-08-2014 08:17
5

Ajax en Tobias Sana hopen voor 1 september van elkaar verlost te zijn. De Zweed begon veelbelovend aan zijn avontuur in Amsterdam, maar uiteindelijk is het uitgelopen op een teleurstelling. Zijn situatie bij Ajax is uitzichtloos, daarom hoopt Sana nog deze transferperiode te vertrekken.

"Er lopen wel wat dingen, bijvoorbeeld in Engeland, maar Tobias moet op dit moment het gevoel hebben dat hij gaat spelen bij een club", zegt Scott Calderwood, die samen met Anders Karlsson de belangen van Sana behartigt, in gesprek met Ajax Showtime. "Er is nog niemand concreet. Op dit moment kan een foute keuze na deze moeizame periode bij Ajax zomaar het einde van een carrière betekenen. We laten ons dus niet opjagen."

"We hopen natuurlijk op een club en zullen er ook alles aan doen om hem de gewenste transfer te geven, maar als het niet komt dan komt het niet", vervolgt Calderwood zijn verhaal. "In dat geval moet Ajax een oplossing zoeken en gaat Sana zijn best doen voor die club, hoe graag hij ook weg wil. Beide partijen hebben destijds met volle verstand een driejarig contract ondertekend."

Sana werd in verband gebracht met IFK Göteborg, van een concreet voorstel is echter geen sprake. "Iedereen roept maar wat, maar Karlsson en ik gaan over hem. Tobias maakt de keuze en wij helpen hierbij, maar wij laten ons niet onder druk zetten door managers of andere mensen die van alles beloven en toezeggen. De helft van de verhalen is gelogen. Tobias wil graag weg, maar er wordt door sommigen onnodig druk achter gezet."