De Tien: transfervrije spitsen van naam en faam
Deze spitsen zijn op zoek naar een nieuwe club

De Tien: transfervrije spitsen van naam en faam

13-08-2014 10:10
10

Met een mogelijke komst van Samuel Eto'o naar de Eredivisie wint de Nederlandse competitie aan uitstraling. Welke spelers zijn voor de vaderlandse topclubs nog meer transfervrij vast te leggen? In De Tien transfervrije spitsen van naam en faam.

Georgios Samaras (29)
Als iemand de Eredivisie goed kent is het Samaras. Na zeven jaar Celtic wil de Griek wat anders. Nu het seizoen al begonnen is, heeft Samaras echter nog steeds geen nieuwe club.

Alessandro Del Piero (39)
De legendarische Italiaanse aanvaller wil van geen stoppen weten. Hij heeft inmiddels twee 'interessante opties' op zak. Met zijn vorige club Sydney FC bereikte hij geen akkoord over een nieuw contract.

Nicklas Bendtner (26)
Niet zo oud als de anderen in dit lijstje, maar transfervrij is spits Bendtner wel degelijk. Na jaren bankzitten bij Arsenal is het tijd voor iets nieuws. De Deense cultheld heeft echter nog geen nieuwe club gevonden.

Andriy Voronin (35)
De oud-speler van Liverpool stond tot het einde van vorig seizoen bij Dinamo Moskou onder contract. Hij is kopsterk en een aanspeelpunt. Maar hoe goed is Voronin nog?

Hugo Almeida (30)
Maakte nog gewoon deel uit van de WK-selectie van Portugal, maar viel al in de eerste wedstrijd tegen Duitsland (4-0 verlies, red.) met een hamstringblessure uit. Het WK was voorbij en een club heeft hij ook niet meer. Zijn vorige club Besiktas besloot hem geen nieuwe aanbieding te doen.

Ronaldinho (34)
Hij leverde zijn contract bij Atlético Mineiro in en is daarom gratis vast te leggen. Het salaris van de markante Braziliaan zal voor Nederlandse club echter een obstakel vormen. Wellicht wil Ronaldinho, net als Eto'o mogelijk, wat omlaag met zijn eisen?

Nicolas Anelka (35)
Waar heeft Anelka nou niet gespeeld? Juist, in de Eredivisie! De Fransman gaat bijna overal met problemen weg. Alleen daarom al zal hij bij voorbaat als oninteressant worden gezien, denken wij. Het is onduidelijk wat Anelka van plan is met zijn loopbaan.

Milan Baros (32)
Kende bij Liverpool en Galatasaray zijn hoogtijdagen, maar kwam afgelopen seizoen moeilijk uit de verf bij het Turkse Antalyaspor. Na één seizoen was het avontuur in de Süper Lig daarom voorbij. Baros is op zoek naar een club.

Thierry Henry (36)
Deze Fransman is nog niet transfervrij, maar zijn contract bij New York Red Bulls loopt eind dit jaar af. Daarna bestaat de kans dat Henry zich nog één keer oplaadt voor een kunstje op de Europese velden. En waarom dan niet bijvoorbeeld op het trainingsveld staan bij zijn oude maatje Dennis Bergkamp?

Guillaume Hoarau (30)
Was een vaste waarde bij Paris Saint-Germain, totdat het grote geld kwam en Hoarau plaats moest maken voor spitsen van faam en naam. Hij vertrok voor het geld naar China, maar zit inmiddels zonder club thuis.