Enoh stuurt landgenoot Eto'o een sms: Dan moet hij naar Ajax
Andere club in Nederland is volgens Enoh uitgesloten

Enoh stuurt landgenoot Eto'o een sms: "Dan moet hij naar Ajax"

12-08-2014 14:35
10

Mocht Samuel Eto'o daadwerkelijk naar Nederland komen, dan moet hij alleen voor Ajax willen spelen. Dat vindt althans Eyong Enoh, die reeds contact heeft opgenomen met zijn landgenoot.

De middenvelder speelde tussen 2008 en 2014 voor Ajax en speelde bij het Kameroense nationale elftal vaak samen met Eto'o. "Ik heb het nieuws rond hem in de krant gelezen en hem een sms gestuurd", zegt Enoh tegenover Ajax TV. "Maar ik heb nog geen antwoord gekregen, ik wacht op wat hij gaat zeggen."

Enoh is van mening dat Eto'o een goede aanwinst zou zijn voor de Amsterdammers. "Hij is net als trainer Frank de Boer een topprofessional. Op dat niveau hoef ik geen adviezen te geven. Maar hij zou voor zes maanden of één jaar naar Ajax kunnen komen", vervolgt Enoh, die de kwaliteiten van zijn landgenoot looft.

Volgens Enoh is Ajax in Nederland in ieder geval de club, die het beste past bij de spits. "Ajax is de top van Nederland, de beste club. Als hij naar Nederland komt, moet hij naar Ajax", aldus de middenvelder, die het niet uitsluit dat hij nog eens een sms stuurt naar de geroutineerde spits. "Misschien", lacht hij.