Overtoom licht tipje van sluier op: Eto'o bepaalde wie werd opgeroepen en wie niet
"Samuel maakt elk team beter. Geweldig voor Ajax en de Eredivisie"

Overtoom licht tipje van sluier op: "Eto'o bepaalde wie werd opgeroepen en wie niet"

12-08-2014 16:16
1

Als international van Kameroen maakt AZ-speler Willie Overtoom Samuel Eto'o van dicht bij mee. De middenvelder ziet de ervaren spits graag naar Ajax trekken, maar verwacht wel dat Eto'o zich enigszins zal moeten aanpassen.

"Hij heeft fantastische loopacties. Hij maakt elk team beter. Geweldig voor Ajax en de Eredivisie", zegt Overtoom in gesprek met het Algemeen Dagblad. Tijdens hun gezamenlijke verblijf bij Kameroen werd Overtoom duidelijk dat de invloed Eto'o ver reikte. Tot diep in de kleedkamer zelfs. "Zo ver zelfs dat hij bepaalde wie er werd opgeroepen en wie niet. Hij had ook altijd een bodyguard bij zich. Of hij dat ook in Nederland gaat doen? Dat lijkt me niet kunnen."

Ook Ton du Chatinier, die Eto'o als assistent-trainer van Guus Hiddink meemaakte bij het Russissche Anzhi Makhachkala, verwacht dat de ervaren spits zal moeten indammen mocht hij de overstap naar Ajax maken. "In Rusland kreeg hij wel bepaalde privileges. Dat accepteerde iedereen zonder morren, maar ik weet niet of het handig is als je als vaderfiguur een paar trainingen overslaat. Dan zegt zo'n jongentje: waarom hij wel en ik niet?", aldus Du Chatinier in het AD.