Boilesen: Op een gegeven moment hoefden we niets meer tegen elkaar te zeggen
Ajacied heeft uitstekende band met Klaassen

Boilesen: "Op een gegeven moment hoefden we niets meer tegen elkaar te zeggen"

12-08-2014 18:42
2

Dat blessureleed soms ook iets positiefs kan opleveren, ondervonden Nicolai Boilesen en Davy Klaassen. Het Ajax-tweetal is inmiddels dikke vrienden geworden.

Zowel Boilesen als Klaassen stonden de laatste jaren regelmatig aan de kant met blessures en moesten zodoende samen revalideren. "Davy en ik kennen elkaar al vanaf de A1 en hebben een jaar met elkaar opgetrokken toen we geblesseerd waren. Dat maakt dat we nu een speciale band hebben", vertelt Boilesen in 1900 Magazine.

"Davy begreep me heel goed als ik er doorheen zat. Dat voelde hij precies aan. Op een gegeven moment hoefden we niets meer tegen elkaar te zeggen. Soms gingen we ook dingen buiten het veld doen om even weg te zijn uit het revalidatieproces", vervolgt de Deense linksback. "Een beetje golfen, met elkaar naar de bioscoop, uit eten of even spelen op de Playstation."

"Soms moest Davy mij door een moeilijk moment heen helpen, soms andersom. Dat was na verloop van tijd echt een automatisme geworden. Als Davy even buiten aan het trainen was en hij kwam eerder naar binnen, dan wist ik dat het niet goed was gegaan. Dan wist je wat je moest zeggen, en soms juist helemaal niets."