FC Twente voert opmerkelijk verbod in en gaat Manchester United achterna
Tablets niet langer welkom op tribune in Enschede

FC Twente voert opmerkelijk verbod in en gaat Manchester United achterna

13-08-2014 10:58
7

FC Twente volgt een ingeslagen weg van Manchester United. De club uit Enschede staat het bij thuiswedstrijden niet toe dat supporters een tablet of laptop meenemen.

Manchester United liet eerder al weten dat het tablets in het stadion verbiedt. FC Twente kan zich daar in vinden en streeft nu hetzelfde na. Dat meldt Metro woensdag. Een tablet zou niet alleen het zicht van andere supporters kunnen belemmeren, maar ook grote delen van de wedstrijd kunnen filmen.

En dat is iets dat FC Twente niet accepteert. "Tablets en iPads zijn hier niet toegestaan en worden bij binnenkomst ingenomen", zegt perschef Richard Peters tegenover de krant. "Er zit een grote camera op waarmee de wedstrijd gefilmd kan worden, dat is de voornaamste reden dat het hier niet is toegestaan."

Bij Ajax, PSV en Feyenoord geldt vooralsnog geen verbod. "Bij ons kan je gewoon de tribune op met je iPad. Je zult niet worden geweigerd", verklaart een woordvoerder van Ajax, die wordt bijgestaan door Jeroen van den Berk van PSV. "Wij hebben nog geen klachten ontvangen over zicht belemmerende iPads."