Hoge woord is eruit: 'gemotiveerde' Van der Vaart mag niet weg bij HSV
Van der Vaart maakt seizoen af in Hamburg

Hoge woord is eruit: 'gemotiveerde' Van der Vaart mag niet weg bij HSV

13-08-2014 13:24

Rafael van der Vaart maakt het voetbalseizoen af bij Hamburger SV. Dat heeft algemeen directeur Dietmar Beiersdorfer laten weten. Daarmee komt er een einde aan de aanhoudende speculaties.

"Ik bouw op Rafael. Hij maakt een goede indruk. Ik ben blij dat hij voor ons speelt, hij is een geweldige speler", reageert de bestuurder tegenover Bild. "We hebben veel zaken met elkaar besproken, ook een aantal zaken die privé zijn. Ik heb een precies beeld geschetst. Rafael maakt een gemotiveerde indruk."

Om een vertrek van de Oranje-international te voorkomen, werd hij eerder al opnieuw gebombardeerd tot aanvoerder. "Hij is er trots op dat hij opnieuw aanvoerder is. Hij heeft hard gewerkt en is honderd procent fit, zowel fysiek als mentaal. In de vorm waarin hij nu verkeert, kunnen we hem niet vervangen."

Van der Vaart kende vorig seizoen een teleurstellend jaar in Hamburg. Dit seizoen wil hij laten zien dat zijn optreden in die jaargang een incident betrof. Eerder deze zomer informeerde Ajax-trainer Frank de Boer nog naar de beschikbaarheid van de middenvelder, maar hij kreeg nul op het rekest.