Dankbare De Jong: Ajax wilde niet wekenlang discussiëren over twee miljoen euro
"Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar die namen zijn niet naar buiten gekomen"

Dankbare De Jong: "Ajax wilde niet wekenlang discussiëren over twee miljoen euro"

13-08-2014 16:24
21

Siem de Jong maakte deze zomer voor een miljoenenbedrag de overstap van Ajax naar Newcastle United. Volgens de oud-aanvoerder van de Amsterdammers was dat te danken aan een soepele opstelling van de clubleiding.

“Ze waren er binnen anderhalve dag uit", laat De Jong optekenen in Ajax Life. "Ik ging naar Oostenrijk met de gedachte dat ik daar de hele week zou blijven. Ik wist dat de clubs zouden praten, maar dacht dat het een paar weken zou duren. Marc Overmars (technisch directeur Ajax, red.) stuurde me nog een berichtje dat ze mij deze transfer gunden en niet wekenlang gingen discussiëren over twee miljoen euro."

Newcastle kwam snel tot een overeenkomst met Ajax, ondanks de belangstelling van andere clubs. "Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar die namen zijn niet naar buiten gekomen. Ik ga ze nu ook niet noemen. Newcastle United wilde het ook geheim houden tot de presentatie, maar iemand had me op het vliegveld gezien en een journalist was op de hoogte. Vervolgens ontplofte het op Twitter."