'Doorbraak in QPR-transfer Sigthórsson, akkoord in de maak'
Engelse club hoopt spits voor openingsweekend Premier League binnen te hebben

'Doorbraak in QPR-transfer Sigthórsson, akkoord in de maak'

14-08-2014 08:32
18

Er is een doorbraak in de transfer van Kolbeinn Sigthórsson van Ajax naar Queens Park Rangers. De clubs hebben al langere tijd een akkoord liggen over de transfersom, de IJslander kwam echter niet tot een overeenkomst met de Engelse club. Nu zijn de partijen echter toch dicht bij een akkoord.

Volgens The Daily Mail hebben Ajax en QPR een akkoord liggen over de transfer van de voormalig spits van AZ. Het ontbrak echter aan een overeenkomst tussen Sigthórsson en de Engelse promovendus. Beide partijen hebben nu wat water bij de wijn gedaan en zijn nu dicht bij een akkoord over een contract. De club hoopt de transfer nog voor komend weekend af te ronden.

Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen is dat enigszins opmerkelijk. Andri Sigthórsson, broer én zaakwaarnemer van Kolbeinn, liet eerder weten dat hij geen rekening hield met een QPR-transfer. "We hebben inmiddels al zes tot zeven weken niet gesproken en er is ook absoluut geen enkele connectie tussen QPR en ons. Ik weet zeker dat Harry Redknapp (manager van QPR, red.) een goede spits zal aantrekken, maar ik denk niet dat het mijn broer zal zijn", zo zei hij begin augustus tegenover Ajax Showtime.

Sigthórsson heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2015. Bij de regerend landskampioen lijkt hij genoegen te moeten nemen met een reserverol. De Amsterdammers haalden deze zomer Richairo Zivkovic en Arkadiusz Milik voor de spitspositie, bovendien is men nog bezig met Samuel Eto'o.