Rutten verdedigt spits: Hij doet wat hij moet doen: hard werken en scoren
Feyenoord werkt toe naar duel met Heerenveen

Rutten verdedigt spits: "Hij doet wat hij moet doen: hard werken en scoren"

14-08-2014 15:29
2

Fred Rutten staat vrijdagavond voor het eerst als Feyenoord-trainer langs de lijn bij een competitiewedstrijd in De Kuip. De oefenmeester kijkt met vertrouwen uit naar de ontmoeting met sc Heerenveen.

Tegen ADO Den Haag was het spel van Feyenoord niet goed, maar werd er wel gewonnen. "Vooral de drive waarmee deze groep op het veld staat, is heel goed om te zien", zegt Rutten op de website van de Rotterdammers. "Bovendien hebben we nadat we tegenover tien man kwamen te staan geen kans meer weggegeven. Dat is moeilijker dan het lijkt. Als coach heb ik veel wedstrijden gezien waarin een ploeg die met tien kwam te staan nog twee of drie kansen wist te creëren of zelfs wist te winnen."

De belangrijkste taak voor Rutten is om automatismen in de ploeg te slijpen. "Zo weet Elvis Manu niet wat bijvoorbeeld Bilal Basaҫikoglu in bepaalde situaties gaat doen. Dat is logisch, omdat sommige jongens pas kort bij elkaar zijn. Wat dat betreft is het positief dat ik de ploeg op het trainingsveld langzaam zie groeien, al zie ik dat het liefst nog sneller gaan. Dat is een proces dat ik liever gisteren dan vandaag afrondt, zodat we de volgende stap kunnen zetten."

De kans is groot dat Mitchell te Vrede vrijdag opnieuw de diepste spits is bij de Rotterdammers. Rutten is op zoek naar een andere spits, maar verdedigt Te Vrede ook. "De manier waarop Mitchell omgaat met alle krachtenvelden die rondom zijn persoon spelen, vind ik knap. Hij blijft heel stoïcijns doen wat hij moet doen: hard werken en scoren. Ik ben heel tevreden over hem."