Barcelona vindt nieuwe rechtsback in Brazilië; gesprekken al onderweg
Alves moet mentorrol vervullen voor 24-jarige verdediger

Barcelona vindt nieuwe rechtsback in Brazilië; gesprekken al onderweg

15-08-2014 00:59

FC Barcelona staat op het punt een nieuwe rechtsback aan te trekken. Niet Juan Cuadrado, maar de Braziliaan Douglas is met de Catalaanse club in onderhandeling over een meerjarig contract.

Barça is al geruime tijd op zoek naar een potentiële vervanger voor Dani Alves, wiens contract over een jaar afloopt. In die zoektocht lijkt de club te zijn uitgekomen bij Douglas. De rechtsback van São Paulo heeft al gesproken met een delegatie van Barça, bevestigt clubpresident Carlos Miguel Aidar aan Sport.

Door de mogelijke komst van Douglas dient Alves (foto) waarschijnlijk toch zijn contract in Camp Nou. De Braziliaan moet een rol als mentor gaan vervullen voor zijn 24-jarige landgenoot, die sinds 2012 bij São Paulo speelt. Eerder kwam hij uit voor het Braziliaanse Goiás.

Aan de transfer zitten nog wel de nodige haken en ogen. Aidar: "We zijn druk aan het praten. Bovendien zijn er meerdere partijen betrokken bij de gesprekken, waaronder Traffic Group, Juan Figger en natuurlijk Barcelona en wij. Het is afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen." Traffic Group is voor veertig procent eigenaar van de transferrechten van Douglas. Het is niet bekend hoeveel de rechtsback moet kosten.