AZ wil tegen Ajax rol van seizoensverrassing bevestigen: Dat zien jullie goed
"We willen met deze groep echt wat gaan bereiken"

AZ wil tegen Ajax rol van seizoensverrassing bevestigen: "Dat zien jullie goed"

15-08-2014 09:47
11

AZ kende een prima start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De club uit Alkmaar boekte een 0-3 zege op bezoek bij Heracles Almelo, een plek waar AZ het traditioneel lastig heeft.

De driepunter in de eerste speelronde bevestigde het voorgevoel van verdediger Jeffrey Gouweleeuw. Volgens de AZ-speler kunnen de Alkmaarders zich weleens opwerpen tot de verrassing van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Komend weekend kan AZ definitief zijn stempel drukken wanneer regerend landskampioen Ajax op bezoek komt in Alkmaar. In gesprek met Voetbal International laat Gouweleeuw weten dat het vertrouwen in het Noord-Hollandse kamp groot is. VI stelt dat AZ dit seizoen inderdaad zomaar kan verrassen.

"Dat zien jullie goed. Marco van Basten wil dominant spelen, we hebben een goede voorbereiding achter de rug. Op de wedstrijd tegen 1899 Hoffenheim (3-0 nederlaag, red.) na dan. Verdedigend staan we goed. Het middenveld is sterk en evenwichtig en we hebben veel individuele kwaliteiten. Mensen die een wedstrijd kunnen beslissen. Eigenlijk zag je dat allemaal al in de eerste wedstrijd. Het is natuurlijk lekker beginnen met drie punten in een uitduel. We willen met deze groep echt wat gaan bereiken", aldus Gouweleeuw tegenover het magazine.