Vermeer verhuist weer naar Ajax-bank: Jasper verdient het niet er naast te staan
De Boer hoopt dat clubs zitten te slapen en Vermeer niet halen

Vermeer verhuist weer naar Ajax-bank: "Jasper verdient het niet er naast te staan"

15-08-2014 13:58
10

Jasper Cillessen verdedigt zondag weer het doel van Ajax. Kenneth Vermeer verhuist daardoor naar de bank. Een logisch besluit volgens hoofdtrainer Frank de Boer.

"Degene die een heel seizoen lang goed gekeept heeft, krijgt op dit moment voorrang. Dat heeft Kenneth een jaar geleden ook gehad. Hij was toen de nummer één", aldus De Boer op het perspraatje van vrijdag. "Jasper heeft nu een klein streepje voor. Het zijn allebei fantastische keepers, dat heeft Kenneth de afgelopen wedstrijden weer bewezen."

Wedden

Meer odds

"Tegen Kenneth zou ik zeggen: maak het Jasper lastig. Dat doet hij op dit moment. Alleen Jasper verdient het nu niet om er naast te staan. We weten ook dat Kenneth nog kan verkassen. Als club zijnde zou ik het wel weten…maar ik hoop dat er een paar clubs zitten te slapen", aldus De Boer, die hoopt dat Vermeer nog een seizoen in de Arena blijft.

AZ-uit is voor Ajax een traditioneel lastige wedstrijd. Ook onder Marco van Basten verwacht De Boer dat AZ een goede ploeg heeft. "Ze spelen iets anders, meer met een tien, waar Markus Henriksen staat. Gudelj is meer de spelmaker in plaats van de loper. Voor de rest zijn het bijna allemaal dezelfde poppetjes. Hupperts speelt alleen op links, want Berhuis is veel comfortabeler op rechts. Het ziet er hartstikke goed uit, ze hebben gewoon een goed en degelijk team."

De Boer verklapte ook dat Daley Blind zondag in de basis zal staan. Dat gaat mogelijk ten koste van oud-AZ'er Nick Viergever. De Boer verwacht dat Ajax beter voor de dag zal komen dan tegen Vitesse. "Ik wil een gretig team zien. We hebben deze week heel goed kunnen trainen. Je hoopt dat je dat terugziet in de wedstrijden."