Viergever op appèl bij oude club: Ik verwacht ze bij de top vijf
Ajacied zondag alweer terug op het oude nest

Viergever op appèl bij oude club: "Ik verwacht ze bij de top vijf"

15-08-2014 23:51
3

Nick Viergever keert al in de tweede speelronde van de Eredivisie terug op het oude nest. AZ is komende zondag de tegenstander van Ajax, de nieuwe club van de verdediger annex middenvelder.

Viergever speelde vier seizoenen in Alkmaar, tot hij deze zomer de overstap naar Ajax maakte. Met de Amsterdammers speelt hij zondag tegen zijn oude club. "Het is leuk om terug te keren in het stadion waar je vier jaar lang gespeeld hebt", zegt hij tegen Ajax TV. "Je komt mensen tegen wie met je hebt gewerkt, ook buiten het veld. Ik kijk er nu al naar uit."

AZ begon de competitie vorige week met een 0-3 uitzege bij Heracles Almelo, terwijl Ajax met 4-1 won van Vitesse. Volgens Viergever zegt dat nog niet veel. "De clubs zijn op dit moment nog zoekende. Dat zag je ook bij AZ. Maar de wedstrijd tussen AZ en Ajax leeft in Alkmaar. AZ zal met passie spelen. Ze willen toch laten zien dat zij beter zijn dan Ajax."

De controleur ziet zijn oude club hoog eindigen, mede door het feit dat AZ minder wedstrijden voor de boeg heeft. "AZ heeft het voordeel dat de club voor het eerst in jaren geen Europees voetbal speelt. Daardoor heeft het team geen doordeweeks programma. Dat is een voordeel om lang mee te strijden om de titel. Ik verwacht AZ bij de top vijf."