Stilte rond aanvoerder van Ajax: Ik bereid me erop voor om hier te blijven
"We wachten tot het einde van de transferperiode en kijken daarna wel wat we doen"

Stilte rond aanvoerder van Ajax: "Ik bereid me erop voor om hier te blijven"

16-08-2014 07:09

Niklas Moisander hoopte deze zomer een mooie transfer naar een grote Europese competitie te maken. Wil de Finse verdediger die wens nog in vervulling zien gaan, dan moet hij haast maken. De transfermarkt sluit over enkele weken.

Vertrekken is niet het woord dat continu door het hoofd spookt van Moisander. In tegendeel. De Fin heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam. "Ik heb er echter nog niet over nagedacht dat het misschien mijn laatste AZ - Ajax is, omdat er op dit moment geen concrete interesse is. Ik bereid me erop voor om hier te blijven", zegt Moisander over zijn toekomst in gesprek met De Telegraaf.

"Of het een optie is om mijn tot de zomer van 2015 lopende contract met één jaar te verlengen? Daar heb ik met Ajax nog niet over gesproken en ik weet niet wat de club wil. We wachten tot het einde van de transferperiode en kijken daarna wel wat we doen", zegt Moisander, die met Ajax voor een lastige openingsmaand van de Eredivisie staat.

Afgelopen week werd in eigen huis gewonnen van Vitesse, maar de komende speelronden staan clubs als AZ, PSV, FC Groningen en Feyenoord op het programma. Moisander wil vroeg in het seizoen profiteren en bekijkt het zware programma vanuit een ander oogpunt. "Aan het begin van de competitie – voordat de Champions League begint – kunnen we al een slag slaan en proberen een verschil te maken", draait Moisander de stelling om in Telesport.