Van der Sar ziet Chinezen vallen voor Ajax-filosofie: 'Het respect is groot'
"De manier waarop wij maar nieuwe jeugdspelers blijven leveren, wordt gewaardeerd"

Van der Sar ziet Chinezen vallen voor Ajax-filosofie: 'Het respect is groot'

16-08-2014 08:10
16

Edwin van der Sar zag Ajax afgelopen week vanuit China winnen van Vitesse. De directeur marketing van de regerend landskampioen merkte tijdens zijn werkbezoek aan Azië dat het respect voor Ajax groot is in het land.

In zijn column in De Telegraaf vertelt Van der Sar dat hij in China gesprekken voerde met geïnteresseerde partijen. Ajax is nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, een opvolger van Aegon werd vooralsnog niet gevonden. Toch viel er weldegelijk wat te vieren op sponsorgebied. Van der Sar benadrukt zaterdag dat Ajax in het afgelopen anderhalf jaar drie grote Chinese partijen aan zich heeft weten te binden. Dat Chinese bedrijven vallen voor de Ajax-filosofie is niet zo vreemd.

"In China is het respect voor het Nederlandse voetbal en Ajax als meest succesvolle club groot. De manier waarop wij maar nieuwe jeugdspelers blijven leveren, wordt gewaardeerd. Dat we als land met zestien miljoen inwoners derde van de wereld werden, dwingt duidelijk respect af. Net als het feit dat de beste opleidingsclub ter wereld, Ajax, voor de vierde keer op rij kampioen is geworden", schrijft Van der Sar in Telesport.

"De afgelopen anderhalf jaar hebben we drie grote Aziatische partijen aan ons weten te binden en om als club verder te groeien, moet je over de grenzen kijken. In China zijn de mogelijkheden groot. Daarom laten we veelvuldig ons gezicht zien en zijn we in gesprek met clubs, regio's, tv-stations en mogelijke sponsoren."