Van Rhijn: Het maakt helemaal geen drol uit dat het hier gebeurt
"In de rust zei ik nog dat het goed ging en dat de trainer me kon laten staan"

Van Rhijn: "Het maakt helemaal geen drol uit dat het hier gebeurt"

16-08-2014 20:40
2

Ricardo van Rhijn heeft eindelijk zijn eerste wedstrijd van het seizoen kunnen spelen. De verdediger stond weken buitenspel door een hamstringblessure, maar in Sittard kon hij weer wat minuten maken.

Van Rhijn en Jong Ajax versloegen Fortuna Sittard uiteindelijk met 0-2, Sheraldo Becker en Richairo Zivkovic maakten de doelpunten. Voor de herstelde rechtsback telden echter vooral de speelminuten, hoewel het er minder waren dan hij aanvankelijk had gehoopt.

"In de rust zei ik al dat het goed ging en dat de trainer me kon laten staan", vertelde Van Rhijn naderhand aan Fox Sports. "Ik had zelf kunnen aangeven als ik vermoeid was of iets zou gaan voelen. Maar ze besloten na de 0-2 toch om me eruit te halen, dat heb ik te accepteren."

De verdediger keek in het algemeen positief terug. "Ik denk dat ik er goed doorheen ben gekomen. Het was heerlijk om na 6,5 week weer een wedstrijd te spelen." Het deerde hem niet dat dat op het tweede niveau gebeurde. "Je bent sowieso blij dat je het wedstrijdtenue aan mag trekken. En dat dat dan in Sittard is, maakt helemaal geen drol uit", aldus Van Rhijn.