De Boer: 'Mentaal heeft Fischer het daar bij vlagen moeilijk mee'
Deen langdurig uit de roulatie door hamstringblessure

De Boer: 'Mentaal heeft Fischer het daar bij vlagen moeilijk mee'

17-08-2014 10:35
3

Viktor Fischer moet al geruime tijd de trainingen en wedstrijden van het eerste elftal van Ajax bekijken vanaf de zijlijn. De Deense aanvaller is door een hamstringblessure langdurig uit de roulatie en naar zeggen van trainer/coach Frank de Boer heeft het talent daar grote moeite mee.

"Het is heel moeilijk voor hem. Het is een zware blessure en mentaal heeft Viktor het daar bij vlagen heel moeilijk mee. Hij ziet alle spelers op het trainingsveld en weet dat dat er nog lang niet inzit voor hem", aldus De Boer tegenover het Deense TV2.

Momenteel werkt de vleugelspeler een individueel trainingsprogramma af bij Ajax op het complex De Toekomst. Komend jaar verwacht de Amsterdamse club Fischer pas weer in het eerste elftal. "Ik verwacht hem niet terug voor 2015. Alles wat hij daarvoor nog kan doen is een bonus."

Fischer liep zijn blessure het vorige seizoen op in een wedstrijd tegen AZ in de Amsterdam ArenA. Zondag staat voor de Amsterdammers wederom een duel op het programma met de ploeg uit Alkmaar, dan echter op vreemde bodem.