LIVE: Groningen gedeeld koploper na simpele zege op Heracles (gesloten)
Vier wedstrijden op zondagmiddag in de Eredivisie

17-08-2014 18:34
33

Zondag staat de topper van de tweede speelronde op het programma tussen AZ en Ajax. De ploegen trappen in Alkmaar af om 12:30 uur. Vervolgens staan er twee uur later twee andere wedstrijden op het programma tussen FC Utrecht en Willem II en Excelsior tegen Go Ahead Eagles. Speelronde twee wordt afgesloten met een duel tussen FC Groningen en Heracles Almelo.

18:38: Afgelopen. Groningen wint verdiend van Heracles en heeft net als PSV, Ajax en PEC Zwolle zes punten uit twee duels. Heracles heeft nul punten.

18:21:
Daar had Avdic er nog een spannende slotfase van kunnen maken, maar de nieuwe Heracles-spits ziet zijn inzet gekeerd worden door Padt.

18:20:
Laatste kwartier gaat in. Groningen heeft de zaakjes goed voor elkaar en lijkt nog wel trek te hebben in een vierde treffer.

18:11:
Spel ligt nu veel stil door overtredingen. De frustraties aan Almelose kant nemen toe.

18:04:
GOAL! Heracles moet weer opnieuw beginnen, want Van Nieff schiet Groningen uit een fraaie vrije trap op 3-1. Zuur voor de Almeloërs, want Heracles begon beter te voetballen.

18:00:
GOAL! Daar is de aansluitingstreffer van Heracles. Bel Hassani kan zomaar door de Groningse defensie slalommen en schiet goed binnen: 2-1.

17:50:
De tweede helft is van start gegaan. Kan Heracles een comeback inzetten?

17:32:
Het is rust in de Euroborg. Groningen is veel sterker dan Heracles en leidt terecht met 2-0. De bezoekers uit Almelo moeten oppassen dat het in de tweede helft niet wordt overlopen.

17:22:
GOAL! En daar is de tweede Groningse treffer. De Leeuw staat als vervanger voor de geblesseerde Lindgren koud in het veld, maar maakt met een schuiver 2-0.

17:08:
Groningen heeft het initiatief naar zich toegetrokken. De ploeg van trainer Erwin van de Looi voetbalt uitstekend en legt de bezoekers zijn wil op.

17:00:
Leuke openingsfase. Groningen en Heracles vallen allebei aan en dat levert een aantrekkelijk spelbeeld op. Namens de bezoekers had Bel Hassani vlak na de 1-0 van Chery een goede mogelijkheid.

16:54:
GOAL! Groningen komt na acht minuten op voorsprong dankzij Tjaronn Chery. De aanvaller krijgt de bal op een presenteerblaadje van Danny Hoesen: 1-0.

16:26:
Over een kleine twintig minuten begint in de Euroborg de competitiewedstrijd tussen FC Groningen en Heracles Almelo.

16:25
: Uitslagen: FC Utrecht - Willem II 2-1, Excelsior - Go Ahead Eagles 3-2.

16:19:
GOAL! Excelsior verslaat Go Ahead toch nog! Fischer scoort vanuit een strafschop, die werd toegekend vanwege een overtreding van Türuc op Kruys.

16:17:
GOAL! Utrecht gaat toch nog winnen. De Kogel profiteert van zwak verdedigen van Willem II en zet zijn ploeg op 2-1.

16:03:
GOAL! En ook een doelpunt in Utrecht. Willem II heeft de stand gelijk getrokken dankzij Haemhouts. De stand is nu 1-1.

16:00:
GOAL! Go Ahead komt op gelijke hoogte in Kralingen. Het is een doelpunt van Sven Nieuwpoort die voor de 2-2 tussenstand zorgt. Zit er nog meer in voor Go Ahead?

15:57:
FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Van der Velden, Hoesen en Antonia.

Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Sibum, Tannane, Fledderus; Bel Hassani, Avdic en Linssen.

15:53:
GOAL! Niet normaal! Go Ahead-doelman Cummins scoort uit een uittrap en brengt de club uit Deventer terug in de wedstrijd!

15:51:
GOAL! FC Utrecht komt op voorsprong tegen Willem II. Nadat enkele minuten eerder Ruben nog mist, scoort Toornstra met een fraaie pegel de 1-0.

15:48:
Het laatste Eredivisieduel van de tweede speelronde wordt om 16:45 uur gespeeld en gaat tussen FC Groningen en Heracles Almelo.

15:45:
GOAL! Excelsior verdubbelt de score op Woudenstein. Het is Van Mieghem die de trekker overhaalt: 2-0.

15:41:
Go Ahead is beter uit de kleedkamer gekomen dan Excelsior. De ploeg uit Deventer heeft al enkele goede mogelijkheden gekregen, maar wisten het net nog niet te vinden.

15:31:
De tweede helft is bij beide duels van start gegaan.

15:20:
Ruststanden: FC Utrecht-Willem II 0-0, Excelsior-Go Ahead Eagles 1-0.

15:16:
Opnieuw brengt Meul redding op een inzet van een Utrechter. Ditmaal is hij een vrije trap van Toornstra de baas.

15:09:
Na een half uur is er nog niet gescoord bij FC Utrecht-Willem II. De thuisploeg kreeg twee goede mogelijkheden, maar David Meul houdt het Tilburgse doel vooralsnog schoon.

15:04:
Doelpuntenmakers El Ghazi en Schöne staan de pers te woord na AZ-Ajax (1-3). (foto: VoetbalPrimeur)

15:01:
Botaka is ook dicht bij de tweede treffer. Ditmaal raakt de aanvaller van Excelsior de paal.

14:49:
GOAL! Excelsior komt op voorsprong tegen Go Ahead Eagles. Het is Botaka die de thuisploeg met een fraai hakje op voorsprong zet: 1-0.

14:40:
Zowel op Woudestein als in de Galgenwaard is er nog niet gescoord.

14:21:
Het is afgelopen in Alkmaar. Ajax wint met 1-3 van AZ en boekt zodoende de tweede overwinning van het seizoen.

14:20:
Het wordt in de slotfase nog even onvriendelijk in Alkmaar. Beide spelersgroepen duwen en trekken wat.

14:16:
GOAL! Fantastisch doelpunt van El Ghazi. De aanvaller gooit de trucendoos open en schiet Ajax met een droog schot in veilige haven.

14:13:
Ajax ontsnapt aan de gelijkmaker. Henriksen kopt centimeters naast en laat de Amsterdammers flink schrikken. Nog drie minuten officiële speeltijd.

14:11:
En nu staat de paal een Amsterdamse treffer in de weg. Sigthórsson is onfortuinlijk uit een hoekschop, waarna ook Blind de bal er niet in krijgt.

14:08:
Ajax verzuimt AZ de genadeklap toe te dienen. Viergever kan zowel Serero als Schöne laten scoren, maar zijn pass is te hard. AZ leeft daardoor nog.

14:05:
Opnieuw laat Sigthórsson een goede mogelijkheid liggen. De spits komt vrij voor Esteban, maar zijn schot is te slap.

14:04:

Excelsior: Deckers, Karami, Fischer, Van Diermen, Brito, Stans, Kruys, Auassar, Botaka, Van Weert, Van Mieghem

Go Ahead Eagles: Cummins; Schenk, Van der Linden, Vriends, Nieuwpoort; Turuc, Overgoor, Van Ooijen; Schalk, Kolder, De Sa.

14:03:

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Heerings, Kum; Toornstra, Kali, Ayoub, Janssen; Rubin, Barazite.

Willem II: Meul; Cornelisse, D. Wuytens, Peters, Heymans; Haemhouts, Messaoud, S. Wuytens; Ondaan, Andrade, Sahar.

14:02:
Om 14:30 uur dienen de volgende twee Eredivisiewedstrijden zich aan. FC Utrecht ontvangt Willem II, terwijl promovendus Excelsior Go Ahead Eagles ontvangt.

14:00:
Sigthórsson claimt een strafschop, maar Blom wil er niet aan geloven. De IJslander kan zichzelf echter verwijten dat hij het duel niet in het slot gooit, want de spits had vrij baan naar Esteban. Een gebrek aan snelheid breekt hem echter op.

13:56:
GOAL! En daar is dan de nieuwe voorsprong van Ajax. Schöne passeert drie Alkmaarders en schiet de bal met een geplaatst schot vanaf rand zestien langs Esteban: 1-2.

13:52:
AZ wankelt. De Amsterdammers kloppen nadrukkelijk op de poort en krijgen veel kansen. Nadat eerst Esteban eerst moet ingrijpen op een kopbal van El Ghazi, mikt Klaassen vervolgens voor open doel over.

13:48:
Opnieuw twee goede kansen voor Ajax. Eerst wordt het schot van Klaassen ternauwernood geblokt, waarna niet veel later invaller El Ghazi zichzelf knap vrijspeelt, maar opnieuw grijpen de Alkmaarders tijdig in.

13:41:
Bijna komt Ajax voor de tweede keer op voorsprong! Met een kiezelhard schot raakt Boilesen van een meter of dertig de lat. Daar ontsnapt AZ.

13:37:
GOAL! Na geklungel in de Ajax-verdediging wordt Berghuis vrij voor Cillessen gezet. De aanvaller passeert de doelman vervolgens koelbloedig met een schuiver. De stand is 1-1 en mogelijk barst het duel nu echt los!

13:32:
Ajax begint de tweede helft met een nieuwe naam. De tegenvallende Kishna wordt door De Boer vervangen door El Ghazi, die afgelopen week een fraaie assist verzorgde tegen Vitesse.

13:17:
Het is rust in Alkmaar. Ajax begon ijzersterk en kwam vroeg op voorsprong door een schuiver van Klaassen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam AZ wat meer in het spel. Tot over een kwartier!

13:12:
Na een ietwat saaie periode is daar opeens een kans voor AZ. Berghuis kopt van dichtbij op doel en ziet Cillessen zijn inzet met moeite keren. De Oranje-doelman grabbelt, maar wordt te hulp geschoten door zijn defensie.

13:07:
Oei, Sigthórsson lijkt te ontsnappen aan rood. De IJslander komt met gestrekt been in op Poulsen, maar scheidsrechter Blom doet het af met een gele kaart.

13:00:
Een half uur gespeeld in Alkmaar. Ajax staat op voorsprong dankzij de treffer van Klaassen en dicteert het spel. AZ verweert zich echter kranig en werd zojuist een enorme scoringskans ontnomen toen er onterecht werd gevlagd voor buitenspel.

12:51:
Bijna is daar de gelijkmaker van AZ! Uit een vrije trap kopt de geheel vrijstaande Tankovic centimeters naast het doel van Jasper Cillessen. De Ajax-defensie zag er daar niet goed uit. AZ dringt wat meer aan nu.

12:45:
GOAL! Ajax komt op voorsprong in Alkmaar. Kinderlijk eenvoudig snijden de Amsterdammers door de AZ-defensie, waarna Klaassen Esteban met een schuiver passeert. De voorsprong van Ajax is verdiend.

12:40:
Nu meldt ook AZ zich voor het eerst bij het vijandelijke doel. Hupperts profiteert bijna van geklungel in de Amsterdamse defensie, maar zijn schot wordt ternauwernood geblokt.

12:38:
Ook de tweede mogelijkheid van het duel is voor de Amsterdammers. Opnieuw is het Blind die Kishna wegstuurt en opnieuw staat Esteban een doelpunt van de vleugelspeler in de weg. Een minuut later redt de doelman opnieuw, ditmaal op een schot van Ligeon. Ajax domineert in de beginfase.

12:33:
Het eerste gevaar van de wedstrijd komt van Ajax. Kishna wordt fraai aangespeeld door Blind en dwingt Esteban vervolgens tot een redding met een hard schot.

12:30:
We zijn begonnen in Alkmaar!

12:28:
Nick Viergever werd kort voor het duel in het zonnetje gezet door AZ. De verdedigende middenvelder speelde de laatste seizoenen in Alkmaar, maar draagt inmiddels het shirt van Ajax.

12:15:
Vorig jaar eindigde de ontmoeting tussen AZ en Ajax in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. De winnende goal kwam destijds op naam van Viktor Elm.

12:05:
Over een half uur gaat de Noord-Hollandse kraker van start in Alkmaar! Het is grauw weer. De wind zal met windkracht 6 á 7 een rol gaan spelen. (foto: VoetbalPrimeur)

11:25 uur:
De opstellingen van de eerste wedstrijd van de dag zijn binnen. Bij Ajax maakte Kolbeinn Sighthorsson zijn opwachting in de basis. Dit gaat ten koste van Arkadiusz Milik die in de thuiswedstrijd tegen Vitesse nog aan de aftrap mocht verschijnen.

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen; Gudelj, Henriksen, Ortiz; Berghuis, Tankovic, Hupperts.

Ajax: Cillessen; Ligeon, Vd Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Blind; Schöne, Sigthórsson, Kishna.