Uitblinkende Ajacied: Dit is absoluut een boost voor de wedstrijd tegen PSV
"Dit elftal zit goed in elkaar, we vullen elkaar goed aan"

Uitblinkende Ajacied: "Dit is absoluut een boost voor de wedstrijd tegen PSV"

17-08-2014 14:40
10

Wat is Ajax zonder Lasse Schöne, zo was na het treffen met AZ de terechte vraag die werd gesteld. "Heel veel", antwoordde de Deen bescheiden. Met een doelpunt en een assist was Schöne in Alkmaar de absolute uitblinker.

Schöne zorgde vorige week ook al voor twee doelpunten en een assist, maar vlak na het treffen van zondag gaf hij aan dat hij niet onmisbaar is. "Ik heb in de laatste twee wedstrijden een paar belangrijke dingen gedaan", zo omschreef hij zijn inbreng. Veel liever praatte de aanvaller vervolgens over het optreden van het team.

"We zijn verder dan vorige week", constateerde Schöne. "We hebben nauwelijks kansen weggegeven, maar hadden er zelf een paar extra bij moeten schieten. We kwamen een paar keer alleen voor de keeper en als je die kansen maakt, speel je zo'n wedstrijd wat makkelijker uit. Nu bleef het spannend, maar gelukkig maakte El Ghazi nog een geweldige goal."

Ajax doorstaat de lastige start van de Eredivisie goed. Terwijl het elftal nog niet eens op volle oorlogssterkte is, werden Vitesse (4-1) en AZ (1-3) al verslagen. "Dit elftal zit goed in elkaar, we vullen elkaar goed aan", stelde Schöne. "We hebben nu zeven goals gemaakt in twee wedstrijden, dat is een compliment waard. Dit is absoluut een boost voor de wedstrijd tegen PSV."