De Boer: Het was lekker geweest als Sigthórsson er drie had ingeschoten
Ajax met 1-3 te sterk voor AZ in Alkmaar

De Boer: "Het was lekker geweest als Sigthórsson er drie had ingeschoten"

17-08-2014 15:12
12

Frank de Boer was zondag dik tevreden met de uitzege van Ajax op AZ. De Amsterdammers waren in een winderig Alkmaar met 1-3 te sterk voor de thuisclub.

"We hebben het goed gedaan, al kan het altijd beter", zei de trainer na afloop. "We hebben veel kansen gekregen en het eigenlijk te lang spannend gehouden."

De Boer is blij met de vele alternatieven die hij voor bijna iedere positie heeft. Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Lerin Duarte en Stefan Denswil speelden zaterdag voor Jong Ajax tegen Fortuna Sittard. "Het is een luxe om te kunnen kiezen", aldus de coach, die Kolbeinn Sigthórsson in het centrum van de aanval de voorkeur gaf boven Arek Milik.

"Sigthórsson verdiende het op basis van zijn spel op de training. Hij deed het niet slecht maar het was voor hem lekker geweest als hij er hier drie had ingeschoten." Op het middenveld moest Thulani Serero wijken voor Nick Viergever. "In sommige wedstrijden is het goed om een beetje body te hebben", zei De Boer. "Maar volgende week kan weer alles anders zijn."