El Ghazi: De trainer zei dat het goed was dat ik die schop kreeg
Ajacied krijgt rekening gepresenteerd voor scharen

El Ghazi: "De trainer zei dat het goed was dat ik die schop kreeg"

17-08-2014 16:06
21

Anwar El Ghazi heeft zijn lesje voorlopig wel geleerd. De maker van de 1-3 tegen AZ gooide er in de slotfase een paar scharen uit en werd vervolgens aangepakt door zijn tegenstander.

El Ghazi hield zijn voet op de bal en daagde de verdedigers net zo lang uit totdat Jeffrey Gouweleeuw uiteindelijk hapte. De verdediger gaf het talent van Ajax een schop en startte vervolgens een opstootje waarbij bijna alle spelers van beide clubs waren betrokken. De meegereisde supporters van Ajax genoten van het talentvolle lefgozertje, maar trainer Frank de Boer niet.

"Dat had ik niet moeten doen", zei hij tegen de NOS. "Ik had het er net met de trainer over, die heeft me ook al op mijn kloten gegeven. Hij zei dat het juist goed was dat ik die schop kreeg, zodat ik het nooit meer ga doen. Het was stom."

Na een tik tegen de jonge Ajacied werd het even grimmig in Alkmaar. "Ik kreeg de bal van Boilesen en wilde die bal gewoon vasthouden. Toen kreeg ik een volle trap op mijn kuit. Toen ben ik gelijk weggegaan. Gelukkig namen mijn teamgenoten het voor mij op. Die probeerde het rustig te krijgen en dat hebben ze ook gedaan."

El Ghazi wist zich als invaller ook positief te onderscheiden. Hij joeg de 1-3 in de kruising, zijn eerste goal op het hoogste niveau. "Het is zeker een droom. Vorig jaar keek ik nog samenvattingen, dan is het mooi dat ik er nu zelf kan staan en zo'n schitterend doelpunt kan maken."