VP-INTERVIEW: 'Ik was wel nerveus en dan speel je ook nog tegen Ajax'
AZ-aanvaller maakt debuut in AFAS Stadion

VP-INTERVIEW: 'Ik was wel nerveus en dan speel je ook nog tegen Ajax'

18-08-2014 09:30

Door de blessure van Aron Jóhannsson speelde Muamer Tankovic zondag opnieuw in de spits bij AZ. De negentienjarige Zweed kon tijdens zijn eerste thuiswedstrijd in Alkmaarse dienst geen indruk maken.

Wout Stravers
ALKMAAR

Wedden

Meer odds

Tijd om Tankovic na afloop eens naar zijn thuisdebuut te vragen. Waar hij volgens zijn ploeggenoten een druk baasje is, is hij in de mixed-zone rustig en bedeesd. En zondag ook teleurgesteld. "Het was heel mooi om hier voor het eerst te spelen, maar thuis moeten we veel meer kunnen laten zien aan onze fans", zei hij tegen VoetbalPrimeur. "Volgende week nemen we revanche en pakken we drie punten."

Het leek alsof AZ de laatste twintig minuten fysiek op was. Tankovic: "Om eerlijk te zijn speelde Ajax ook gewoon heel goed. In de slotfase hadden we nog maar drie verdedigers omdat iedereen ging aanvallen. Toen was er voor Ajax veel ruimte om snel te counteren. Eerlijk gezegd had het nog veel meer dan 1-3 kunnen zijn. In de fase daarvoor hadden we de wedstrijd interessanter moeten houden, maar het glipte uit onze handen."

In Alkmaar wordt de roep om een echte afmaker groter en groter. Niet zozeer omdat Tankovic niet bevalt, maar wel omdat hij nou eenmaal geen geboren spits is. "Het liefst speel ik ook op de nummer tien-positie. Zo voel ik dat. Maar ik kan ook als spits uit de voeten, geen probleem", aldus Tankovic, die zondagochtend best gespannen was. "Je speelt je eerste thuiswedstrijd. Ik was toch wel wat nerveus en gestresst. En dan speel je ook nog tegen Ajax."

Al met al kijkt de van Fulham overgekomen Tankovic met een goed gevoel terug op zijn eerste weken bij de club. "De spelersgroep is fantastisch, het zijn allemaal goede jongens", vertelt Tankovic, die ervan geniet onder Marco van Basten te werken. "Hij was natuurlijk een beroemde speler. Maar ik zie hem niet als de beste speler ooit, maar als mijn trainer."