Eto’o is geen buitenkansje voor Ajax, maar een potentiële uitglijder
"Deze individualist pur sang is geen voorbeeldprof voor de jonge Ajax-talenten"

"Eto’o is geen buitenkansje voor Ajax, maar een potentiële uitglijder"

18-08-2014 07:52
18

Ajax hoopt nog altijd op de komst van Samuel Eto'o. Het management van de spits uit Kameroen zou begin vorige week uitsluitsel geven, dat kwam er niet. Ook eind vorige week, de nieuwe 'deadline', werd niet gehaald. Nu komt er binnen enkele dagen duidelijkheid, volgens de zaakwaarnemer van de aanvaller. Niet iedereen begrijpt de vrijage van Ajax met de ervaren spits.

"Met alle respect voor zijn carrière: Eto’o is vergane glorie. Geen enkele garantie voor succes", schrijft Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, in de ochtendkrant. "Op papier is hij 33 jaar, maar hoe oud is hij werkelijk? Waarom wilde Mourinho hem niet langer bij Chelsea? Waarom wordt hij overal in de subtop aangeboden als hij zegt miljoenencontracten te kunnen tekenen bij clubs als Liverpool en Internazionale? Eto’o heeft enige jaren geleden gekozen voor geld en uitbollen bij Anzhi. Hij kan Ajax in de Champions League niet naar een hoger niveau tillen."

"Vanuit Ajax-oogpunt is de vrijage met Eto’o sowieso onbegrijpelijk", vervolgt Driessen zijn verhaal. "Zelfs als signaal om met de grote jongens te willen meedoen. Deze individualist pur sang is geen voorbeeldprof voor de jonge Ajax-talenten. Eto’o is vooral heel druk met Eto’o. Hij heeft zich nooit bekommerd om jongere ploeggenoten als hij er zelf niet beter van werd."

"Opleiden staat centraal bij Ajax. Daarom moet je het salarisplafond niet oprekken voor een spits op zijn retour, die ook nog eens diverse privileges eist? Zoals iedere spits bij Ajax zal hij wel aan een respectabel aantal goals komen in de eredivisie, maar het 1-4-3-3-systeem zit Eto’o zeker niet in de genen", aldus Driessen.

"Eto’o is geen buitenkansje voor Ajax, maar een potentiële uitglijder. Wat zijn de woorden over opleiding en beleid van adviseur Cruijff en directeur Van der Sar in hun Telesport-columns waard als je smekend op je knieën ligt voor iemand als Eto’o. Hoeveel bonuspunten scoor je daarmee tijdens een marketingtrip door China? Helpt zo’n opportunistische greep in je zoektocht naar een hoofdsponsor meer dan gedegen beleid?"