De Jong geeft tip aan Depay: Een goed seizoen is geen garantie voor succes elders
Rekik: "Ik vind mezelf niet de aangewezen persoon hem te adviseren"

De Jong geeft tip aan Depay: "Een goed seizoen is geen garantie voor succes elders"

18-08-2014 08:08
10

PSV-supporters hebben nog twee zware weken voor de boeg. Memphis Depay wordt elke dag in verband gebracht met een vertrek uit Eindhoven. Zelf zwijgt hij zoveel mogelijk. Ploeggenoten zien de jongeling het liefst blijven, spits Luuk de Jong geeft zijn eigen vertrek bij FC Twente als voorbeeld.

De Jong vertrok na een topseizoen bij FC Twente naar Borussia Mönchengladbach. In Duitsland kende hij een dramatische periode, hij neemt het als voorbeeld voor Depay. "Een goed seizoen is geen garantie voor succes elders, zo weet ik. Memphis heeft natuurlijk wel grote kwaliteiten, maar is nog niet uitontwikkeld", zegt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij heeft ook zijn mindere momenten in een duel."

Karim Rekik maakte op jonge leeftijd de overstap naar Engeland, de verdediger was zestien toen hij naar Manchester City trok. Hij kiest nu voor het tweede jaar op rij voor een verhuurperiode bij PSV, om te spelen. Dat is belangrijker dan op de bank zitten in Engeland. "Als ik puur aan hem denk, dan weet ik het niet", zegt Rekik over de huidige situatie van Depay.

"Ik ben jonger dan Memphis, dus vind mezelf ook niet de aangewezen persoon hem te adviseren. Een ding weet ik wel: hij komt anders binnen dan ik destijds. Hij heeft een WK met doelpunten op zak en voor hem leggen ze miljoenen neer. Dat is een groot verschil", aldus Rekik.