Twijfels over De Jong: Vooral in zijn tijd bij FC Twente was hij heel goed
"Maar als je 6-1 wint en je krijgt als spits nul kansen en je wordt nul keer in stelling gebracht"

Twijfels over De Jong: "Vooral in zijn tijd bij FC Twente was hij heel goed"

18-08-2014 10:05
12

Luuk de Jong werd bij PSV als de man die moest afrekenen met het spitsenprobleem, maar voorlopig weet de zomeraanwinst nog geen daverende indruk te maken. Ook bij Studio Voetbal was men zondagavond niet enthousiast over de prestaties van de aanvaller.

"Ik vind en vond Luuk de Jong een heel goede spits, vooral in zijn tijd bij FC Twente", zei Pierre van Hooijdonk. "Maar als je 6-1 wint en je krijgt als spits nul kansen en je wordt nul keer in stelling gebracht, ga ik twijfelen."

Arno Vermeuelen kijkt verder dan het aantal doelpunten en kansen. "Vorige week was hij tegen Willem II ook niet goed, maar dat wil niet zeggen dat hij geen nut heeft voor het elftal", aldus de chef voetbal van de NOS ter verdediging van De Jong.

Memphis Depay maakt tot op heden een veel betere indruk. Een snelle transfer wordt daardoor steeds aannemelijker en de vraag is welke gevolgen dat heeft voor PSV. "Kan PSV dat opvangen?", vraagt Perez zich af. "Geeft PSV de kans op de titel weg als ze Depay laten lopen?" De antwoorden volgen na 1 september.