De Eredivisie-flops: 'boom-boom' Van den Berg, keepertje wordt zenuwachtig

De Eredivisie-flops: 'boom-boom' Van den Berg, keepertje wordt zenuwachtig

18-08-2014 12:01
2

De tweede speelronde van de Eredivisie leverde naast winnaars ook weer de nodige verliezers op. Voor de tweede week op rij is er in het rijtje met Eredivisie-flops een plek gereserveerd voor Excelsior-doelman Jordy Deckers. Daarnaast bleek het niet het weekend van de vleugelverdedigers. Kortom, de teleurstellingen van dit weekend.

Jordy Deckers (Excelsior):
Op bezoek bij NAC Breda, afgelopen week, leverde Jordy Deckers de assist op de gelijkmaker van de thuisclub. Zondag deed de doelman van Excelsior zijn eigen ploeg opnieuw pijn. Deckers schatte een verre uittrap van Go Ahead Eagles-doelman Erik Cummins volledig verkeerd in en zag de bal na een ferme stuit over zich heen in het doel belanden. Even later kon Deckers een herhaling van die fout met zijn vingertoppen voorkomen.

De backs van AZ:
AZ-verdedigers Simon Poulsen en Mattias Johansson maakten er een potje van tegen Ajax. Zowel over links als over rechts waanden de Amsterdammers zich de enige gasten in een populair pretpark. Dat Ajax pas in de tweede helft afstand wist te nemen van AZ, had de ploeg aan zichzelf te danken. Poulsen en Johansson deden er in elk geval alles aan om de Ajax-aanval geen strobreed in de weg te leggen.

Santiago Arias (PSV):
Het was niet het weekend van de vleugelverdedigers. Santiago Arias maakte geen al te beste indruk in zijn eerste wedstrijden namens PSV sinds het WK in Brazilië. De Colombiaans international veroorzaakte tegen NAC Breda een strafschop door Erik Falkenburg te vloeren en mocht van geluk spreken dat hij slechts een gele kaart kreeg. Daarnaast beleefde Adnane Tighadouini een prettige voetbalvond. De aanvaller van NAC was de zwemmende Colombiaan regelmatig de baas.



Frank van der Struijk (Willem II):
Willem II zette deze zomer alles op alles om de transfervrije Frank van der Struijk opnieuw in een Tricolore-shirt te krijgen. De Eredivisie-rentree van de verdediger was er één om snel te vergeten. In de negen minuten speeltijd die Van der Struijk kreeg op bezoek bij FC Utrecht bood hij na een catastrofale inschattingsfout bij een 1-1 tussenstand Leon de Kogel een niet te missen kans op de winnende treffer.

Joey van den Berg (sc Heerenveen):
Dat Joey van den Berg een opgewonden standje is, wisten we al even. Tegen Feyenoord bevestigde hij zijn karakter door rond de middenlijn met een gele kaart op zak een late tackle in te zetten op de benen van Lex Immers. Van den Berg ontving zijn tweede gele kaart. Vanuit de catacomben zag de middenvelder Heerenveen toch op voorsprong komen, een zege die de Friezen drie minuten laten uit handen gaven.

Markus Henriksen (AZ):
Marco van Basten schonk Markus Henriksen het vertrouwen dat hij miste onder Dick Advocaat. Bombardeerde de Noor tot zijn nummer tien, maar kan niet anders dan teleurgesteld zijn over het optreden van Henriksen tegen Ajax. Ondanks zijn postuur verloor of schuwde Henriksen de duels, bovendien lijkt hij ook in zijn derde seizoen bij AZ nog altijd zoekende naar de kwaliteiten die de Alkmaarders deden besluiten hem over te nemen van Rosenborg BK.

Ricardo Kishna (Ajax):
Ricardo Kishna krijgt door de blessure van Viktor Fischer zijn kans op de linkerflank bij Ajax, maar dan zal de aanvaller beter moeten doen dan zondag tegen AZ. De kansen die hij kreeg verprutste hij en hij slaagde er in 45 minuten slechts één keer in een medespeler te bereiken. Zijn wissel in de rust was dan ook te verklaren.

Bilal Basacikoglu (Feyenoord):
Feyenoord was in zijn nopjes met de komst van Bilal Basacikoglu. Het talent van sc Heerenveen maakte enkele weken geleden de overstap naar de club uit Rotterdam, maar slaagde er nog niet in zijn meerwaarde te tonen. Ook tegen zijn oude werkgever wist de buitenspeler zich niet in positieve zin te onderscheiden, hetgeen resulteerde in een wissel. Na een klein uur speler had trainer Fred Rutten genoeg gezien van Basacikoglu.