Klaassen vreesde concurrentie bij Ajax, neemt revanche en hoopt op Oranje
"Als ik zo speel als de weken daarvoor dan gaat het nooit lukken"

Klaassen vreesde concurrentie bij Ajax, neemt revanche en hoopt op Oranje

18-08-2014 12:37
5

Davy Klaassen heeft zondag tegen AZ (1-3) revanche genomen voor zijn matige start van het seizoen. Dat zorgde voor opluchting, want de middenvelder begon stilaan voor zijn plekje op het middenveld te vrezen. 

"De afgelopen wedstrijden had ik niet zo best gespeeld, maar dit keer ging het weer redelijk goed. Bijna ouderwets", zegt Klaassen, die zichtbaar opgelucht was. "Ja, dat ben ik ook wel. Want over mijn voorbereiding op dit seizoen was ik niet echt tevreden. En de laatste twee duels, tegen PEC en Vitesse, speelde ik gewoon slecht. Dit was eindelijk weer een wedstrijdje waarvan ik kan zeggen dat het lekker draaide."

De 21-jarige Ajacied, tegen AZ goed voor de 0-1, beseft dat de concurrentie op het middenveld groot is. "Ja, je kunt niet verslappen. Daarom ben ik blij dat ik een redelijk potje heb gespeeld." Daarmee hoopt hij zich ook in de kijker te spelen van Guus Hiddink, die in Alkmaar op de tribune zat. De nieuwe bondscoach maakt binnenkort zijn eerste selectie voor het oefenduel met Italië bekend.

"Ja, ik hoop natuurlijk dat ik daar bij zit. Maar dan moet ik de lijn van tegen AZ wel doortrekken. Als ik zo speel als de weken daarvoor dan gaat het nooit lukken", aldus Klaassen tegen NUsport. Zondag tegen PSV krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor dat duel is Ajax de favoriet, stelt de jongeling. "PSV is niet veel spelers kwijtgeraakt, ik vind het een sterk team. Maar ik denk dat wij als thuisploeg de favoriet zijn. Zo hoort het ook, die rol ligt ons."