Ajacied met blauw oog: Ik weet nog niet waarom ik ben gewisseld
"Ik werd misschien ook minder gevonden"

Ajacied met blauw oog: "Ik weet nog niet waarom ik ben gewisseld"

18-08-2014 13:04
18

Er wordt dit seizoen veel verwacht van Ricardo Kishna, maar in het duel met AZ kon hij die verwachtingen geen moment waarmaken. De flankspeler van Ajax leverde in de eerste helft slechts één goede pass af en werd dan ook in de rust gewisseld.

Kishna viel in het AFAS Stadion op door een blauw oog, maar die blessure was geen verklaring voor zijn matige spel. "Nee. Ik weet nog niet waarom ik ben gewisseld", vertelde hij aan Ajax Life. "Ik begon wel goed aan de wedstrijd, maar vanaf halverwege de eerste helft had ik weinig acties. Ik werd misschien ook minder gevonden."

Vanaf de bank zag hij zijn vervanger Anwar El Ghazi een goede indruk maken, maar dat zorgt niet voor gemengde gevoelens. "Natuurlijk wil ik ook langer dan een helft spelen, maar het is uiteindelijk belangrijker dat we winnen. Dat Anwar het dan goed doet, vind ik alleen maar mooi. We kennen elkaar goed, ik gun hem ook dit succes."

Hoe kwam Kishna eigenlijk aan zijn blauwe oog? "Ik was zaterdag in de tuin van Mino (Raiola, zijn zaakwaarnemer, red.) een beetje aan het voetballen. Hij schoot de bal drie meter van me vandaan. Ik draaide me om, hoorde Mino nog roepen dat ik moest oppassen, maar was te laat. Ik liep vol tegen een steiger aan. Ik heb er verder weinig last van gelukkig", aldus Kishna.