Als De Boer hem écht had willen hebben, dan was hij wel naar Ajax gegaan
Twente trekt lange neus: "Eindelijk weer iemand die niet voor het geld kiest"

"Als De Boer hem écht had willen hebben, dan was hij wel naar Ajax gegaan"

19-08-2014 09:57
13

FC Twente moest deze zomer afscheid nemen van bepalende spelers als Dusan Tadic en Quincy Promes, maar in de zoektocht naar opvolgers boekte men vervolgens wel de nodige successen. Met het aantrekken van Hakim Ziyech, Kamohelo Mokotjo en Kasper Kusk werd de gehele Nederlandse top afgetroefd.

Ziyech stond in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord, maar tekende maandag een financieel minder aantrekkelijk contract bij FC Twente. "Wij vinden het heel bijzonder hoe die jongen met zijn carrière bezig is", reageert Alfred Schreuder verheugd. "Heel mooi ook dat er eindelijk weer iemand is die niet voor het geld kiest."

Eerder was Twente PSV al te slim af in de strijd om Kusk, terwijl Ajax achter Mokotjo aanzat. "Maar wat betreft Mokotjo moeten we wel reëel zijn. Als Frank de Boer hem écht had willen hebben, dan was hij waarschijnlijk wel naar Ajax gegaan", erkent de coach in Sp!ts. "Maar zijn komst was afhankelijk van een eventueel vertrek van Daley Blind. Neemt niet weg dat wij superblij zijn met Mokotjo, een geweldige speler."

Maar wat is dan het geheim van FC Twente? "Dat zou je eigenlijk aan die jongens zelf moeten vragen", zegt Schreuder lachend. "Wij geven gewoon aan dat we ze heel graag willen hebben. Zij zien zelf dat jonge jongens het hier goed doen." Daarnaast speelt de speelstijl een rol. "Promes, Tadic, Ruiz, Chadli, Janssen, noem ze maar op. Allemaal creatieve spelers die hier tot hun recht komen, mede door onze speelstijl. Die speelwijze heeft er zeker mee te maken."