Real en Atlético komen laat op stoom in Madrileens schaakspel
Rodriguez en Garcia scoren in Bernabeu

Real en Atlético komen laat op stoom in Madrileens schaakspel

20-08-2014 00:53

De beslissing in de strijd om de Supercopa valt pas komende vrijdag. Real Madrid en Atlético Madrid hielden elkaar dinsdag in balans door late goals van James Rodriguez en Raul Garcia: 1-1.

Real sleepte vorige week de Europese Supercup in de wacht en daarmee ging de prijzenjacht van trainer Carlo Ancelotti, die zichzelf zes prijzen ten doel heeft gesteld, van start. De tweede trofee van het seizoen is echter niet zomaar binnen. Raul Garcia poetste enkele minuten voor tijd de openingstreffer van James Rodriguez weg.

Lang leek het duel af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Real Madrid had de bal, maar slaagde er niet in de verdedigingsmuur van Atlético te slechten. Aan de andere kant stuitte Mario Mandzukic twee keer op Iker Casillas. Na de thee, toen de aan zijn rug geblesseerde Cristiano Ronaldo was vervangen door Rodriguez, ging het iets beter met de thuisclub, die naarmate het duel vorderde steeds verder kwam opzetten.

Tien minuten voor tijd was het raak voor Real, nadat Toni Kroos en Gareth Bale al goede kansen om zeep hadden geholpen. Rodriguez reageerde het meest attent op een rebound en de Colombiaanse aanwinst schoot via het been van Atlético-invaller Christian Ansaldi de 1-0 binnen.

Dat leek de doodsteek voor Atlético, maar door een moment voor onoplettendheid bij Real kwam het toch nog goed voor de bezoekers. Garcia stond drie minuten voor tijd volledig vrij en profiteerde daarvan door met een instinctieve voetbeweging voor de gelijkmaker én belangrijke uitgoal te zorgen. De beslissing valt daardoor in de return, vrijdag in het Vicente Caldéron.