Courtois hoopt dat concurrent blijft: Hij kan me goede tips geven
"Of ik wil dat Cech blijft? Natuurlijk! Ik kan op de training nog veel van hem leren"

Courtois hoopt dat concurrent blijft: "Hij kan me goede tips geven"

20-08-2014 10:21
1

Thibaut Courtois lijkt in de strijd om de plek onder het Chelsea-doel te hebben afgerekend met Petr Cech. Hoewel José Mourinho al liet weten dat zijn keuze voor de Belg nog niet definitief is, hoopt de huidige eerste keus dat zijn concurrent in Londen blijft.

Natuurlijk wil Courtois zijn plek onder de lat behouden, maar tegelijkertijd denkt hij ook veel van de Tsjech te kunnen leren. Hij hoopt dan ook dat de routinier niet op mogelijke aanbiedingen van bijvoorbeeld Paris Saint-Germain of Real Madrid ingaat.

"Of ik wil dat Cech blijft? Natuurlijk! Ik kan op de training nog veel van hem leren. Hij heeft veel ervaring en kan me goede tips geven over het spelen in de Premier League, dingen die ik op dit moment nog niet weet."

"Voor het team is het beter als er twee goede keepers zijn", vervolgt de Rode Duivel. "Ik heb er dus geen probleem mee als hij blijft. Hopelijk kan ik goed blijven spelen en mijn plek in het elftal behouden." 

Courtois hoopte al dat hij tegen Burnley de voorkeur zou krijgen. "Cech is een geweldige keeper, maar als je terugkeert van een huurperiode hoop je natuurlijk te spelen. Anders was het misschien beter geweest om naar een andere club te vertrekken", aldus de 22-jarige goalie.