Hiddink geeft Pieters een positief signaal met plek in eerste Oranje-voorselectie
Stoke City-back lijkt weer in beeld voor het Nederlandse elftal

Hiddink geeft Pieters een positief signaal met plek in eerste Oranje-voorselectie

20-08-2014 12:02
38

Guus Hiddink, de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, heeft woensdag zijn eerste voorselectie bekendgemaakt voor het vriendschappelijke duel met Italië en het EK-kwalificatietreffen met Tsjechië. Onder de 25 spelers bevindt zich ook Stoke City-verdediger Erik Pieters. De oud-speler van PSV maakte onder Louis van Gaal al een poosje geen deel meer uit van de Oranje-selectie. Hiddink geeft de back een positief signaal.

Pieters, bezig aan zijn tweede seizoen in de Premier League, knokte zich na zijn komst bij Stoke City snel op tot basisspeler. De oud-verdediger van FC Utrecht kwam afgelopen seizoen 36 keer in actie namens The Potters. In dienst van Oranje kwam Pieters tot op heden tot zeventien interlands. De laatste keer dat hij zijn opwachting maakte namens het Nederlands elftal dateert van 11 juni 2013. Pieters kwam toen 44 minuten in actie tijdens een oefenduel met China.

Waar Pieters zijn rentree maakt in de voorselectie, verdwijnt de naam van Terence Kongolo. De jonge linksback van Feyenoord maakte wel deel uit van de WK-selectie van Oranje, maar moet onder Hiddink wachten op zijn eerste uitnodiging. Ten opzichte van het WK in Brazilië ontbreekt ook de naam van Jonathan de Guzman in de voorlopige selectie. Rafael van der Vaart, hij miste het eindtoernooi in Brazilië door een blessure, werd wel genomineerd door Hiddink, net als PSV-doelman Jeroen Zoet.

Het Nederlands elftal neemt het op 4 september vriendschappelijk op tegen Italië. Vijf dagen later trapt Oranje het kwalificatietoernooi voor het EK 2016 in Frankrijk op gang. Hiddink gaat dan met zijn selectie op bezoek bij Tsjechië. Op 10 en 13 oktober volgende opnieuw twee kwalificatiewedstrijden. Oranje neemt het dan achtereenvolgens op tegen Kazachstan (thuis) en IJsland (uit).

De volledige voorlopige selectie van het Nederlands elftal:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Erik Pieters (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain),

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (HSV), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)