Blije De Guzman sluit Spaans hoofdstuk definitief en zet handtekening in Napels
"Ik ben blij om hier in Napels te zijn en ik kan niet wachen om te beginnen"

Blije De Guzman sluit Spaans hoofdstuk definitief en zet handtekening in Napels

20-08-2014 13:37
1

Jonathan de Guzman mag zich officieel speler van Napoli noemen. De Italiaanse club maakt de komst van de Oranje-international woensdag bekend via de officiële website. De Serie A-deelnemer maakt enkele miljoenen over naar Spanje om het doorlopende contract van De Guzman af te kopen.

De 26-jarige middenvelder wordt door de Serie A-club overgenomen van het Spaanse Villarreal. Die club verhuurde De Guzman de afgelopen twee seizoenen aan Swansea City. De Guzman arriveerde eerder deze week in Napels, waar hij direct medisch gekeurd werd. De keuring verliep zonder problemen waarna De Guzman een meerjarig contract ondertekende bij Napoli.

"Ik ben blij om hier in Napels te zijn", is de eerste reactie van De Guzman na zijn overstap naar Italië. "Ik kan niet wachten om te beginnen." De Guzman, geboren in Canada, maakte op jonge leeftijd de overstap naar Feyenoord. Met zijn goede spel in Rotterdam dwong door Feyenoord opgeleide De Guzman een transfer naar Real Mallorca af. Via de eilandclub kwam de middenvelder in 2011 bij Villarreal terecht.

Met zijn nieuwe Spaanse werkgever degradeerde De Guzman uit de Primera División. Villarreal besloot de tot Nederlander genaturaliseerde middenvelder te verhuren aan Swansea City. In dienst van de club uit Wales bloeide De Guzman op en wierp hij zich op tot volwaardig Oranje-international. Met Nederland nam De Guzman eerder deze zomer deel aan het WK in Brazilië.