Ik zie absoluut kansen tegen Sparta Praag, laat ze maar komen
Sparta had voorkeur van Jans: "Zag het liefst deze tegenstander naar Zwolle komen"

"Ik zie absoluut kansen tegen Sparta Praag, laat ze maar komen"

20-08-2014 13:59
2

PEC Zwolle staat voor zijn Europese vuurdoop. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen moet zich via Sparta Praag zien te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Donderdagavond komen de Tsjechen op bezoek in het IJsseldelta Stadion.

"Ik zie absoluut kansen tegen Sparta Praag", trapt trainer Ron Jans af op de officiële website van PEC Zwolle. "Toen we op 8 augustus hoorden welke ploegen we konden loten, zag ik het liefst deze tegenstander naar Zwolle komen." Jans zag de tegenstander van donderdag inmiddels verschillende keren aan het werk. "We hebben ze gezien in twee competitiewedstrijden waarin ze speelden tegen zeer verdedigende tegenstanders die nauwelijks van de eigen helft af kwamen, maar toch willen ze echt voetballen. Ik zag weinig lange halen en tweede ballen en bijna alles ging over de grond."

Sparta Praag hoopte in eerste instantie op een plek in de Champions League, maar werd vroegtijdig uitgeschakeld door het Zweedse Malmö FF. "En dan moet je tegen een ploeg spelen waar ze waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord, op kunstgras. De druk moet groot zijn", zegt Jans, die klaar is voor de Tsjechen. "Laat ze maar komen", aldus de coach, die wel nog even stilstond bij het opmerkelijke succesverhaal van PEC Zwolle.

"Dit is een heel apart half jaar geweest met het winnen van de KNVB Beker, het behalen van Europees voetbal en het veroveren van de Johan Cruijff Schaal. Deze momenten komen echt niet in grote getale ieder jaar weer terug", aldus Jans, die zich vervolgens tot de supporters richtte. "Ik weet zeker dat de supporters hier en in Praag een topprestatie gaan leveren. Ik heb het stadion van Sparta Praag gezien en dat zal echt niet uitverkocht raken. Ik roep daarom iedereen op om mee te gaan naar Praag, want daar valt pas de beslissing."