Barça anticipeerde al op transferverbod: 'Deze maand voor 160 miljoen geïnvesteerd'
Club mag twee transferperiodes geen spelers aantrekken

Barça anticipeerde al op transferverbod: 'Deze maand voor 160 miljoen geïnvesteerd'

20-08-2014 14:55
7

FC Barcelona lijkt niet al te grote gevolgen te ondervinden van het transferverbod dat het woensdag door de FIFA kreeg opgelegd. De club zou daar deze zomer reeds op hebben geanticipeerd.

"De club heeft deze maand voor bijna 160 miljoen euro zes nieuwe spelers aangetrokken, dus voor komend seizoen heeft Barça zich al versterkt. Misschien komt daar vóór 1 september nog wel een zevende of achtste bij", reageert Spanje-correspondent Edwin Winkels na de opgelegde straf tegenover de NOS.

FC Barcelona mag in de komende twee transferperiodes geen aankopen doen, omdat het de internationale transferregels voor minderjarige voetballers heeft overtreden. "Maar bij de club zeggen ze dan: dan zijn wij echt niet de enigen die deze regels hebben overtreden", besluit Winkels.

Meteen na de uitspraak van de FIFA hebben de Catalanen laten weten dat zij geen genoegen nemen met de opgelegde sanctie. Zij vechten de beslissing nu aan bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). "Ons jeugdinternaat La Masia is een voorbeeldige voetbalopleiding. Wij kunnen niet toestaan dat de legaliteit daarvan in twijfel wordt getrokken door de FIFA."