Wijnaldum: Wij zijn nog vaak te slordig, maar we zijn wel wat rustiger geworden
PSV'er ziet treffen met Wit-Russen met vertrouwen tegemoet

Wijnaldum: "Wij zijn nog vaak te slordig, maar we zijn wel wat rustiger geworden"

20-08-2014 15:07
1

Georginio Wijnaldum vindt niet dat PSV het uit Wit-Rusland afkomstige FC Shakhtyor Soligorsk mag onderschatten in de play-offs van de Europa League. Dat zegt de aanvoerder van de Eindhovenaren op de gebruikelijke persconferentie in de aanloop naar de heenwedstrijd in het Philips Stadion.

"Ik hoorde na de loting dat de club uit Wit-Rusland kwam, maar verder kende ik ze niet. Nu hebben we wat beelden bekeken, en weten we meer. Het is een hele volwassen ploeg, een ploeg die op routine speelt. Ze spelen twee verschillende speelstijlen, wij gaan ons spel daar tegenover stellen. Wij mogen zeker geen team onderschatten, mindere tegenstanders winnen steeds vaker van grotere tegenstanders, wij moeten er alles aan doen om de wedstrijd te winnen", zegt Wijnaldum op de clubsite van PSV.

"We hebben vorig seizoen kunnen proeven. Toen zijn we in de laatste wedstrijd eruit gevlogen, dit seizoen moeten we het beter doen", vervolgt de aanvallend ingestelde middenvelder, die zag dat de Wit-Russische tegenstander in de vorige ronde Zulte Waregem uitschakelde. "In hun wedstrijd tegen Zulte hebben we gezien dat ze heel volwassen gespeeld hebben. Wij zijn nog vaak te slordig, maar we zijn wel wat rustiger geworden dan vorig seizoen. Als we een goal tegen kregen raakten we wat meer in paniek."