Oranje-oproep verrassing voor Pieters: Heb het altijd in het achterhoofd gehouden
Pieters mag bij Hiddink weer hopen op plek in Oranje

Oranje-oproep verrassing voor Pieters: "Heb het altijd in het achterhoofd gehouden"

20-08-2014 15:17
1

Erik Pieters is verrast dat hij door nieuwbakken bondscoach Guus Hiddink is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De linksback van Stoke City mag daarom hopen dat hij ruim een jaar na zijn laatste interland weer eens uitkomt voor Oranje.

De voormalig verdediger van PSV maakt door zijn voorselectie aanspraak op speelminuten in de interland tegen Italië en het eerste kwalificatieduel voor het EK met Tsjechië. "Ja, ik was verrast, in ieder geval had ik er niet op gerekend", zegt Pieters tegenover Voetbal International. "Na de training bij Stoke stond mijn telefoon vol sms’jes met felicitaties. Mijn eerste reactie? Vooral blij om er weer bij te zitten. Het gaat weliswaar om de voorlopige selectie, maar het is een kans te laten zien wat ik in huis heb…"

Pieters was geruime tijd de eerste optie voor de linksbackpositie, maar een slepende voetblessure gooide voor hem roet in het eten. "Als je de twee interlands tijdens de Azië-trip in 2013 niet meerekent, heb ik er nóg langer niet bij gezeten. Natuurlijk baalde ik dat ik niet in aanmerking kwam voor de WK-selectie. Maar het Nederlands elftal heb ik altijd in het achterhoofd gehouden. Een nieuw seizoen en andere bondscoach betekent nieuwe kansen. Misschien is mijn uitverkiezing een signaal dat ik de komende tijd door de technische staf in de gaten wordt gehouden", besluit de mandekker tegenover VI.