Oranje-international dolgelukkig met transfer: Dit is écht een heel grote club
De Guzman in zijn nopjes

Oranje-international dolgelukkig met transfer: "Dit is écht een heel grote club"

20-08-2014 15:41
1

Jonathan de Guzman kan zijn geluk niet op. De middenvelder tekende woensdag een vierjarig contract bij Napoli en hoopt in Italië op grote successen in onder meer de Champions League.

"Dit is écht een heel grote club. Anders slaag je er niet in twee spelers van Real Madrid aan te trekken, Gonzalo Higuaín en José Callejón. Verder ken ik Michu, met wie ik de afgelopen twee seizoenen samenspeelde bij Swansea City. En ook Dries Mertens tegen wie ik een paar keer in de Nederlandse competitie heb gevoetbald", zegt de Oranje-international in gesprek met Voetbal International.

De Guzman is door Napoli overgenomen van Villarreal, de Spaanse club die hem de voorbije twee jaar verhuurde aan Swansea City. Met zowel Villarreal als Swansea City speelde hij al eens tegen Napoli. "Beide keren maakte de club grote indruk. En nu liet Napoli ook blijken mij graag te willen vastleggen."

"Ik denk dat een andere omgeving goed voor me is. Bij Swansea City heb ik twee mooie seizoenen gehad. Maar bij Napoli heb ik nu ook de kans weer in de Champions League te spelen; dat heb ik de afgelopen jaren wel een beetje gemist. Hopelijk slaagt de club er volgende week in zich voor de groepsfase te plaatsen", besluit De Guzman, die zag dat Napoli in de heenwedstrijd van de play-offs met 1-1 gelijkspeelde tegen Athletic de Bilbao. Volgende week wordt in Spanje, zonder De Guzman, de return gespeeld.