Borussia Dortmund opent jacht op Bayern München als 'fitte jager'
Vrijdag trappen Bayern en Wolfsburg af

Borussia Dortmund opent jacht op Bayern München als 'fitte jager'

20-08-2014 16:49
3

Met de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg trapt regerend landskampioen Bayern München vrijdag het nieuwe seizoen in de Bundesliga af. De recordkampioen gaat voor de derde titel op rij en de 25e in de clubhistorie. Met zes wereldkampioenen en WK-smaakmaker Arjen Robben in de selectie zal de ploeg uit Beieren andermaal de formatie zijn waarop zal worden gejaagd door de concurrentie.

Bayern pakte vorig seizoen de titel al in maart en kroonde zich daarmee tot de vroegste kampioen ooit. Afgaande op de voorbereiding zal de equipe van Pep Guardiola de schade in de beginfase van het seizoen juist enigszins beperkt willen houden. De Spaanse coach probeerde in de aanloop naar het seizoen een nieuw spelsysteem in zijn ploeg te slijpen, maar kreeg in het verloren duel om de Duitse Supercup met Borussia Dortmund (2-0) een paar gevoelige tikken.

Wedden

Meer odds

Bayern greep niet alleen naast de eerste prijs van het seizoen, maar raakte ook Javi Martinez kwijt met een gescheurde kruisband. De middenvelder had een belangrijke rol gekregen in de nieuwe speelwijze. Die zal hij pas na de winterstop kunnen invullen. Martinez is niet de enige geblesseerde. Bastian Schweinsteiger maakt net als Franck Ribéry, Thiago Alcantara en Rafinha het duel met Wolfsburg niet mee.

Het is daarnaast de vraag hoe fit de wereldkampioenen Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jerome Boateng, Mario Götze en Thomas Müller zullen zijn na hun lange voetbalzomer. Dat geldt ook voor Robben en de Dante. Toni Kroos, een van de architecten van vorig seizoen, vertrok bovendien naar Real Madrid.

Borussia Dortmund heeft het qua spelersgroep heel wat beter voor elkaar. Robert Lewandowski verkaste weliswaar naar Bayern München, maar Dortmund trok in Ciro Immobile de topscorer van de Serie A aan. Daarnaast kan trainer Jürgen Klopp weer beschikken over verdediger Neven Subotic, die lang geblesseerd was. Ook Ilkay Gündogan staat voor zijn rentree. Marco Reus zal uitgerust aan het seizoen kunnen beginnen, omdat hij het WK door een enkelblessure aan zich voorbij moest laten gaan.

Als de selecties en problemen van beide clubs naast elkaar worden gelegd, lijkt Bayern het aangeschoten wild en Dortmund de fitte jager. Met Bayer Leverkusen en het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar zijn er bovendien nog twee ploegen die azen op de titel. Het zal dan ook een lastige klus worden voor Bayern om aan het eind van de rit wederom met de schaal op het bordes te mogen staan.

(ANP)