Favorietenrol voor Feyenoord: 'Maar ik weet ook niet waar dat vandaan komt'
"We moeten het nu eens wel gaan bewerkstelligen"

Favorietenrol voor Feyenoord: 'Maar ik weet ook niet waar dat vandaan komt'

20-08-2014 18:21
3

De selectie van Feyenoord heeft woensdagmiddag het vliegtuig naar Oekraïne genomen. De Rotterdammers verblijven daar zo kort mogelijk, maar veilig is het in Kiev wel. In een tweeluik met Zarja Loegansk moet daar eindelijk weer eens de groepsfase van de Europa League worden bereikt.

Angstig is Feyenoord niet voor de reis naar Oekraïne. "We hebben heel veel tijd en energie gestoken in het monitoren van de omstandigheden", vertelt Martin van Geel in gesprek met RTV Rijnmond. "De situatie blijkt exact hetzelfde te zijn als twee jaar geleden. De situatie is veilig, dus dan zijn we allemaal gerust gesteld."

Toch kiest de eredivisionist voor een zo kort mogelijke trip. "We kunnen niet onder stoelen of banken steken dat er wat onrust was bij heel veel mensen. In de afgelopen dagen is die onrust enorm weggenomen, maar we hebben toch gemeend om het verblijf zo kort mogelijk te houden." 

Feyenoord blijft erbij dat de wedstrijd eigenlijk niet in Oekraïne gespeeld had mogen worden. "Dat vind ik en dat vindt iedereen binnen Feyenoord. Molde heeft er gespeeld, Hajduk Split gaat er spelen. Dat klopt allemaal. Maar voor Nederland is het toch anders. MH17 is daar verongelukt, met heel veel Nederlandse slachtoffers. Het land is daar weken van in shock geweest. Wij vinden dat de UEFA daar nadrukkelijk naar had mogen kijken en dat de wedstrijd in het buitenland gespeeld had moeten worden."

Favorietenrol
Rest nu het sportieve, want als een paal boven water staat dat Feyenoord nu eindelijk eens Europees succes moet boeken. Dat moet gebeuren tegen een tegenstander die niet live is bekeken. "Maar ik heb me door de technische staf laten zeggen dat het een fysiek sterke tegenstander is die heel gegroepeerd speelt en de ruimtes klein maakt. Op de counter, dat is hun speelstijl."

"Maar dat is Europees voetbal. Als je dinsdag Arsenal zag, dan schamen zij zich er ook niet voor om zo te spelen. Wij moeten ervoor zorgen dat we niet in het mes lopen. Die les moeten wij heel snel leren. Deze wedstrijden worden op momenten beslist, wij zullen dan ook bij de les moeten zijn."

Feyenoord is favoriet, maar Van Geel weet eigenlijk ook niet waar dat vandaan komt. "In mijn tijd hebben we zeven wedstrijden verloren en één op het laatste moment gelijk gespeeld. En kijk ook naar PSV het afgelopen jaar. In hun poule zaten ook geen grote namen, maar toch hebben zij heel weinig punten gehaald. Maar we moeten het nu eens wél gaan bewerkstelligen, want daar hunkeren we met z'n allen heel erg naar", besluit de technisch directeur.