Feyenoord-aanwinst nog verre van wedstrijdfit: Hij kan beter keihard doortrainen
"Je kunt er niet omheen dat hij lange tijd niet met de groep heeft getraind"

Feyenoord-aanwinst nog verre van wedstrijdfit: "Hij kan beter keihard doortrainen"

20-08-2014 19:28
2

De supporters van Feyenoord moeten mogelijk nog even wachten op het debuut van Colin Kazim-Richards. De zomeraanwinst is niet met de selectie meegereisd naar Kiev, omdat hij nog verre van wedstrijdfit is.

Volgens Martin van Geel kan het nog wel even duren voordat Kazim-Richards er helemaal klaar voor is. "De technische staf vindt dat hij veel beter keihard kan gaan doortrainen", verklaart de technisch directeur de afwezigheid van de aanvaller in Oekraïne.

De van Bursaspor overgenomen Kazim-Richards is dus nog wel even van volledige wedstrijdfitheid verwijderd. "Misschien dat hij naar aankomend weekend kan toewerken. Maar je kunt er niet omheen dat hij lange tijd niet met de groep heeft getraind."

 "Colin maakte de afgelopen dagen wel een goede indruk, maar de staf wil hem echt goed optrainen, zodat hij vrij van blessures blijft en binnen een aantal weken fysiek top is. Daar passen een aantal goede trainingen veel beter bij dan een reis naar Kiev", aldus Van Geel in gesprek met RTV Rijnmond

Feyenoord speelt zondag tegen FC Utrecht, maar gezien de uitlatingen van Van Geel moet er rekening mee worden gehouden dat Kazim-Richards pas later zijn debuut maakt. De return tegen Zarja Loegansk is volgende week donderdag, daarna volgt een duel met FC Twente.