Twente maakt zich op voor lastige klus: Iedereen weet hoe zwaar Ajax het had
Schreuder: "Dus dat zegt genoeg over hun kwaliteiten"

Twente maakt zich op voor lastige klus: "Iedereen weet hoe zwaar Ajax het had"

20-08-2014 19:45
1

FC Twente is woensdagmiddag aangekomen in Azerbeidzjan, waar een dag later de eerste wedstrijd tegen FK Qarabagh op het programma staat. Van onderschatting is bij de Tukkers geen sprake, zeker niet na de optredens van Qarabagh tegen Red Bull Salzburg.

De opponent van Twente maakte het Red Bull flink lastig in de voorronde van de Champions League. Na een 2-1 zege in eigen huis kwam men in de return net te kort (2-0 verlies) om de vierde voorronde van het miljoenenbal te bereiken. Desalniettemin heeft Qarabagh indruk gemaakt, vertelt Alfred Schreuder.

"Iedereen heeft gezien hoe zwaar Ajax het vorig seizoen heeft gehad tegen Salzburg, dus dat zegt genoeg over hun kwaliteiten", aldus de coach op de clubsite. "Qarabagh heeft een team dat er elke wedstrijd voor knokt, veel strijd levert en een hechte defensie heeft. Daarnaast beschikt Qarabagh met haar Braziliaanse spelers over een heel gevaarlijke voorhoede, dat hebben ze in de laatste wedstrijd wel laten zien."

FC Twente hoopt donderdag de basis te leggen voor een plek in de groepsfase. "Daar doen we het nu allemaal voor. We moeten uitstralen dat we de volgende ronde willen bereiken. Als je kijkt naar de uitslagen die Qarabagh heeft behaald, dan schat ik de kansen op 50/50. We willen morgen een goed resultaat halen voor een sterke uitgangspositie voor de thuiswedstrijd", besluit Schreuder.