PEC Zwolle kreeg advies van FC Twente, AZ en Feyenoord: Sterk aspect Eredivisie
Stadion PEC Zwolle voldoet niet aan UEFA-richtlijnen voor groepsfase Europa League

PEC Zwolle kreeg advies van FC Twente, AZ en Feyenoord: "Sterk aspect Eredivisie"

21-08-2014 07:43
11

PEC Zwolle speelt donderdagavond voor het eerst in de historie in de Europa League. Tegenstander is Sparta Praag. Als men over twee duels sterker is dan Tsjechische opponent, moet PEC Zwolle aanpassingen doen in het IJsseldelta Stadion. De noodtribune aan de lange zijde voldoet niet aan de eisen van de UEFA.

"Volgens de UEFA-richtlijnen moet die tribune overal contact met de grond maken", zegt Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Deze wedstrijd accepteerden ze het, maar dat gebeurt niet meer als we eventueel de poulefase halen. Dan moeten we bijvoorbeeld ook reclame-uitingen afplakken, die niet stroken met de sponsoren van de UEFA."

Voor het duel met Sparta Praag moest PEC Zwolle al een staantribune volledig van stoeltjes voorzien. "Ook met betrekking tot beschikbare kaarten, hanteert de UEFA andere normen dan we gewend zijn. We hebben ons laten informeren door FC Twente, AZ en Feyenoord. Zij hebben dit eerder meegemaakt. Het viel me overigens op dat elke club ons graag wilde helpen. Dat vind ik een sterk aspect van de Eredivisie."