PSV-spits De Jong: Natuurlijk ben ik bang dat Depay en Wijnaldum vertrekken
"Als ik bij PSV weer ga scoren kom ik vanzelf in beeld voor Oranje"

PSV-spits De Jong: "Natuurlijk ben ik bang dat Depay en Wijnaldum vertrekken"

21-08-2014 09:37
3

Luuk de Jong trok deze zomer van Borussia Mönchengladbach naar PSV om zijn carrière nieuw leven in te blazen. In Duitsland kon de spits de bij FC Twente opgebouwde status nooit waarmaken. In Eindhoven hoopt hij weer veel te gaan scoren, als het even kan met hulp van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.

"Natuurlijk ben ik bang dat Memphis en Gini vertrekken", zegt De Jong in gesprek met Voetbal International. "Het is nooit leuk om goede spelers te verliezen. Maar voorlopig is dat niet het geval en dus heeft het weinig zin erover te filosoferen."

Mocht het tweetal toch nog vertrekken, hoeft er volgens De Jong ook niet direct paniek uit te breken. "Bij Ajax hebben ze de laatste jaren laten zien dat een vertrek van heel goede spelers niet noodlottig hoeft te zijn. Het geeft andere spelers de kans om zich te presenteren."

De Jong keek er afgelopen zomer al naar uit om met de twee internationals te gaan spelen. "Tijdens het WK dacht ik nog: 'Wel heel lekker om met deze twee te gaan voetballen'. Laten we hopen dat het zo blijft", aldus de spits, die in de toekomst zelf weer terug hoopt te keren bij het Nederlands elftal. "Als ik bij PSV weer ga scoren kom ik vanzelf in beeld. Ik weet wat me te doen staat."