In het kort: goed nieuws voor Ajax richting 'PSV', UEFA straft Feyenoord

In het kort: goed nieuws voor Ajax richting 'PSV', UEFA straft Feyenoord

21-08-2014 14:25
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax fit richting 'PSV'
Ajax werkt met een compleet fitte selectie toe naar de topper tegen PSV. Ook Ricardo van Rhijn, die afgelopen weekend speelminuten maakte bij Jong Ajax, kon voluit gaan op de training. Hij lijkt daardoor weer de plaats in te nemen van Ruben Ligeon, die hem de afgelopen duels verving. Ook Joël Veltman is klaar voor zijn rentree. Vrijdag laat Frank de Boer waarschijnlijk weten of hij daadwerkelijk gebruik maakt van beide spelers. Viktor Fischer is de enige lang geblesseerde speler van Ajax.

Straf Feyenoord
Feyenoord is door de UEFA bestraft vanwege wangedrag van een deel van de aanhang in het thuisduel met Besiktas op 30 juli. De Rotterdamse club moet in de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd een vak in het stadion leeg houden en een boete van 45.000 euro betalen.Volgens de disciplinaire commissie van de UEFA hebben fans zich schuldig gemaakt aan verschillende incidenten als racistisch gedrag en het afsteken van vuurwerk. Ook was de organisatie niet in orde. Vak E in de Rotterdamse Kuip blijft daarom in de thuiswedstrijd tegen Zorja Loehansk van volgende week leeg.

Ribéry nog niet klaar
Bayern München moet het vrijdag in de openingswedstrijd van de Duitse Bundesliga tegen VfL Wolfsburg zonder Franck Ribéry stellen. De Franse aanvaller is nog niet volledig hersteld van een knieblessure. "Hij heeft nog wat tijd nodig om terug te komen", zei coach Pep Guardiola van de Duitse landskampioen.

Feyenoord treft leeg stadion in Kiev
Feyenoord hoeft donderdag niet te vrezen voor een kolkend stadion in Kiev. De verwachting is dat er voor het Europa League-duel tussen de Rotterdammers en Zorya Lugansk slechts honderd supporters van de club uit Oekraïne vanuit het oorlogsgebied de reis naar Kiev maken, meldt De Telegraaf. Feyenoord neemt zelf ook zo'n honderd supporters mee. Vanwege de onrustige situatie in Lugansk, dat midden in het oorlogsgebied ligt, werd het duel tussen Feyenoord en Zorya verplaatst naar de hoofdstad.

Ghana houdt probleemgevallen buiten selectie
De interlandcarrières van de Ghanese voetballers Kevin Prince Boateng en Sulley Muntari lijken definitief ten einde. Bondscoach Kwesi Appiah heeft het opstandige duo niet opgenomen in zijn selectie voor de kwalificatiewedstrijden tegen Oeganda en Togo voor de Afrika Cup. Prince Boateng en Muntari werden deze zomer tijdens het WK in Brazilië voortijdig naar huis gestuurd, omdat ze zich misdroegen. Prince Boateng maakte ruzie met de bondscoach, Muntari sloeg een official. Appiah doet evenmin een beroep op oudgediende Michael Essien, die na het WK publiek mopperde over zijn weinige speeltijd in Brazilië. Ghana werd uitgeschakeld in de groepsfase.

Kaartje voor FK Qarabag – FC Twente: 96 cent
Voetbalfans die het Europa League-duel tussen FK Qarabag en FC Twente willen bijwonen zitten voor 96 cent op de eerste rij. Dat melden TC Tubantia en De Telegraaf. Een kaartje voor het duel in Azerbeidzjan kost slechts één manat, omgerekend nog geen euro. De duurste plaatsbewijzen kosten vijf manat. FC Twente moet rekening houden met een heksenketel. Het stadion in Azerbeidzjan is met 25.000 toeschouwers helemaal uitverkocht.